Antena Meniu Search
x

Ministrul de Externe de la Kiev spune că "Putin a început o invazie la scară largă în Ucraina". Explozii în Kiev, Harkov, Odesa și estul Ucrainei

În capitala Kiev s-au auzi cel puțin cinci explozii puternice, joi dimineața, după ce Rusia a început ofensiva în Ucraina, potrivit CNN. De asemenea, explozii s-au auzit și în Harkov, Mariupol dar și în Odesa relatează presa ucraineană.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 06:54

Ministrul de Externe de la Kiev spune că "Putin a început o invazie la scară largă în Ucraina". Explozii în Kiev, Harkov, Odesa și estul Ucrainei
- Profimedia

"Oraşe paşnice ucrainene sunt atacate. Este un război de agresiune. Ucraina se va apăra şi va câştiga. Lumea poate şi trebuie să-l oprească pe Putin. Acum este momentul pentru a acţiona", a scris ministrul de Externe ucrainean pe Twitter.

Presa internațională și martorii din orașele din Ucraina au raportat că au auzit explozii la primele ore ale zilei de joi.

Unde au avut loc exploziile:

  • Kiev: S-au auzit explozii dinspre est în direcția aeroportului internațional al orașului. Utilizatorii rețelelor de socializare au raportat că au auzit mai multe explozii în zona Boryspil din estul capitalei, unde aeroportul internațional este situat la aproximativ 25 de kilometri de oraș.
  • Harkov: În al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, în nord-estul țării, s-a auzit un „flux constant de explozii puternice”.
  • Kramatorsk: Două persoane din orașul din est, situat la aproximativ 120 de kilometri nord de Donețk, au declarat pentru CNN că au auzit cel puțin două explozii masive.
  • Mariupol: Doi rezidenți au declarat pentru CNN că au auzit explozii la est de oraș, care este situat în sud-estul țării.
  • Odesa: Două grupuri de explozii s-au auzit la aproximativ 20 de minute.
  • Zaporizhzhia: O echipă de jurnaliști din orașul din sud-est a spus că a auzit cel puțin o explozie foarte îndepărtată.
  • O echipă CNN din orașul rus Belgorod, la aproximativ 80 de kilometri nord de Harkov, a spus că a auzit un flux regulat de bufnituri care suna ca un foc de artilerie.
Pe acelaşi subiect

Potrivit forțelor ucrainene de la frontiere, pe întreaga linie a frontului din est au loc atacuri de artilerie.

Trupe rusești ar fi intrat și prin sud, dinspre Crimeea. Acolo, un post de trecere al frontierei ar fi fost atacat de ruși.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ministrul de Externe de la Kiev spune că "Putin a început o invazie la scară largă în Ucraina". Explozii în Kiev, Harkov, Odesa și estul Ucrainei