Antena Meniu Search
x

Video Momentul prăbușirii unui MV-22 Osprey care încerca să aterizeze pe un portavion american. Imaginile, publicate în premieră la 5 ani de la tragedie

Imagini publicate în premieră arată momentul în care o aeronavă militară MV-22 Osprey se prăbușește în timp ce încearcă să aterizeze pe portavionul USS Green Bay. Accidentul a avut loc în 2017 și a dus la moartea a trei pușcași marini.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.07.2022, 11:13

Accidentul - unul dintre multele care au marcat istoria MV-22 de la primul zbor din 1989 - a avut loc pe 5 august 2017, când USS Green Bay se afla în largul coastei Queensland, Australia.

Acest model de aeronavă are un sistem de propulsie care se rotește pe axa longitudinală a aripilor sale pentru a putea decola și ateriza pe verticală.

Filmarea care arată momentul prăbușirii a fost postată pentru prima dată online sâmbătă, la aproape 5 ani de la tragedie. În imagini se vede cum aeronava pare să se apropie normal de zona de aterizare a portavionului când nacela motorului din stânga lovește puntea, se înclină dramatic și se prăbușește în mare. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

În urma impactului, cabina de pilotaj a aeronavei Bell-Boeing - care transporta 25 de militari din Escadrila 265 Marine Medium Tiltrotor - a fost spartă, ceea ce a făcut ca avionul să se inunde rapid cu apă și să se scufunde, scrie El Espaniol.

25 de pușcași marini se aflau în aeronava prăbușită

Operațiunea de salvare a început imediat, lucru care a dus la supraviețuirea a 22 de pușcași marini. Din păcate, pentru Benjamin Cross și Nathaniel Ordway, în vârstă de 26 de ani, precum și Ruben Velasco, în vârstă de 19 ani, accidentul a fost fatal. Trupurile lor au fost recuperate după o căutare care a durat aproximativ 12 ore.

Lt. Col. Cross era unul dintre piloții aeronavei în momentul prăbușirii. Într-o anchetă ulterioară s-a dovedit că nici el, nici copilotul său nu au purtat nici cea mai mică responsabilitate pentru tragicul accident, care a fost cauzat de o problemă tehnică a aparatului de zbor.

Imaginile tragediei au fost publicate la doar câteva săptămâni după cel mai recent accident care a implicat un alt MV-22B Osprey. Avionul s-a prăbușit din motive necunoscute în timpul antrenamentului US Navy în California de Sud, ucigând toți cei cinci miitari care se aflau la bord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Momentul prăbușirii unui MV-22 Osprey care încerca să aterizeze pe un portavion american. Imaginile, publicate în premieră la 5 ani de la tragedie