Antena Meniu Search
x

Video "Mor acolo! Mor câte puţin în fiecare zi". Strigătul disperat al familiilor israeliene care cer eliberarea ostaticilor din mâinile Hamas

Război Israel - Hamas. Familiile israelienilor răpiţi de Hamas cer eliberarea lor imediată! Unii chiar acuză guvernul şi spun că eforturile oficialilor nu sunt suficiente. În tot acest timp, au apărut alte imagini din nordul Fâşiei Gaza cu bărbați dezbrăcați aproape complet care se predau armatei israeliene. La Londra, mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a cere oprirea războiului. 

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 09:54

Vezi și

Tel Aviv-ul a fost împânzit aseară de familiile celor care încă sunt ţinuţi captivi în Fâşia Gaza. Cu pozele lor mână, rudele ostaticilor au acuzat guvernul că nu se implică destul în eliberarea lor. 

Hagit Chen, mamă ostatic: Mor acolo! Mor câte puţin în fiecare zi. Nu au mâncare, nu au medicamente. Unii dintre ei erau răniţi când au fost răpiţi şi nu are nimeni grijă de ei. 

Manifestaţia a inclus şi mesajele ostaticilor deja eliberaţi. Într-un videoclip, mai mulţi supravieţuitori au relatat clipele de groază prin care au trecut. Printre ei s-a aflat şi Margalit Moses, în vârstă de 77 de ani, eliberată chiar în prima zi a armistiţiului. 

Margalit Moses, ostatică eliberată: Trebuie să folosesc un aparat de oxigen noaptea şi l-am luat cu mine în Fâşia Gaza. Unul dintre terorişti, care se enervase pe mine, mi-a luat aparatul chiar dacă i-am spus că era oxigenul meu. 

Pe acelaşi subiect

Guvernul israelian l-a acuzat pe secretarul general al ONU că este de partea Hamas

Mărturii şocante vin şi din partea palestinienilor deţinuţi de armata Israelului. 

Ahmad Abu Ras, palestinian deţinut: Ne-au ţinut cinci zile în care am băut jumătate de pahar cu apă. I-am implorat, în prima zi, să ne dea ceva de băut, ne era sete, dar ne-au spus că nu este apă. 

Între timp, au apărut alte imagini din nordul Făşiei Gaza cu bărbați dezbrăcați aproape complet care se predau armatei israeliene. Unul dintre bărbaţi, un presupus militant al grupării Hamas, este surprins în momentul în care pune încet o pușcă de asalt pe pământ. 

Lumea întreagă fierbe după ce Statele Unite şi-au folosit dreptul de veto pentru a bloca rezoluţia ONU care cerea armistiţiu în Fâşia Gaza. La Londra, bulevardele au fost pline de demonstranţi cu pancarte care cereau încheierea războiului Israel - Hamas. În contextul armistiţiului, guvernul israelian l-a acuzat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că este de partea Hamas, după ce oficialul portughez a cerut o încetare a focului în Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "Mor acolo! Mor câte puţin în fiecare zi". Strigătul disperat al familiilor israeliene care cer eliberarea ostaticilor din mâinile Hamas