Antena Meniu Search
x

Rafah, singura zonă din Fâşia Gaza ferită de bombardamente. ONU avertizează despre pericolul unei "suprapopulări extreme"

Război Israel - Hamas. Zona Rafah, în extremitatea sudică a Fâşiei Gaza şi aproape de graniţa cu Egiptul, primeşte zeci de mii de persoane strămutate din Khan Younis şi din alte zone mai la nord de la încheierea unui armistiţiu dintre Israel şi gruparea palestiniană islamistă Hamas şi suferă din cauza nivelurilor tot mai mari de supraaglomerare, a avertizat sâmbătă Organizaţia Naţiunilor Unite în raportul său zilnic despre conflictul din enclava palestiniană, transmite EFE, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.12.2023, 14:42

Rafah, singura zonă din Fâşia Gaza ferită de bombardamente. ONU avertizează despre pericolul unei "suprapopulări extreme"
- Profimedia

Multe dintre persoanele strămutate stau în corturi de campanie şi alte spaţii de cazare improvizate în campusul Universităţii Al Quds şi într-o clădire în construcţie a viitorului Spital Qatarez, se arată în raportul Biroului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.

Ce arată raportul ONU

În aceste condiţii, mii de oameni trebuie să stea la coadă ore în şir pentru a primi ajutor umanitar sub formă de alimente, apă şi alte bunuri de bază, în timp ce mai la nord de Rafah, distribuţia acestei asistenţe s-a oprit practic din cauza ostilităţilor şi a restricţiilor de circulaţie. Documentul subliniază că mulţi dintre cele 1,9 milioane de persoane strămutate au fost nevoite să-şi schimbe locul în care erau cazaţi de două sau trei ori din octombrie, deoarece luptele s-au extins de la nord la sud.

Raportul denunţă, de asemenea, primele atacuri asupra unităţilor sanitare din Khan Younis, acum centrul luptei, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câteva săptămâni cu spitalele din oraşul Gaza şi alte oraşe din jumătatea de nord a Fâşiei, pe fondul acuzaţiilor din partea Israelului că au fost folosite ca refugiu de către Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rafah, singura zonă din Fâşia Gaza ferită de bombardamente. ONU avertizează despre pericolul unei "suprapopulări extreme"