Antena Meniu Search
x

RĂZBOI TOTAL anunţat de Moscova! Este pentru prima dată în istoria flotei ruse când se întâmplă asta

Bombardiere de vânătoare de la bordul portavionului rus Amiral Kuzneţov, aflat în estul Mării Mediterane, au efectuat pentru prima oară atacuri aeriene asupra unor poziţii jihadiste în Siria, a anunţat marţi ministrul rus al Apărării.

Bombardiere de vânătoare de la bordul portavionului rus Amiral Kuzneţov, aflat în estul Mării Mediterane, au efectuat pentru prima oară atacuri aeriene asupra unor poziţii jihadiste în Siria, a anunţat marţi ministrul rus al Apărării.

"Pentru prima dată în istoria flotei ruse, portavionul Amiral Kuzneţov a luat parte la operaţiuni armate", de la bordul căruia au decolat avioane de tip Su-33, a declarat ministrul Serghei Şoigu în cadrul unei reuniuni cu preşedintele Vladimir Putin şi Statul Major.

Armata rusă a început, a anunţat el, o operaţiune de amploare vizând poziţii deţinute de către organizaţia Statul islamic şi Frontul Fateh al-Sham (fostul Front al-Nusra, aripa Al-Qaida în Siria) în regiuni din Idleb, Homs, în nord-vestul şi în centrul Siriei.

Această operaţiune a implicat şi fregata rusă Amiral Grigorovici, care a tras rachete de croazieră de tip Kalibr, potrivit lui Şoigu.

Portavionul Amiral Kuzneţov a sosit săptămâna trecută în largul voastelor siriene, cu scopul de a consolida dispozitivul militar rus în această ţară, în care Moscova desfăşoară de peste un an o operaţiune de susţinere a forţelor aliatului său, preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Cu baza la Severomorsk, în Marea Barents, acest portavion, singurul al flotei ruse, are la bord avioane de tip Su-33, MiG-29KR şi MiG-29KUBR, dar şi elicoptere de tip Ka-52K.

Un avion de vânătoare rus de tip MiG-29K s-a prăbuşit luni în Marea mediterană în timp ce încerca să aterizeze pe portavion. Accidentul, provocat de o problemă tehnică, nu s-a soldat cu victime.

Navele ruse din largul coastelor Siriei sunt acoperite cu sisteme de rachete de tip S-400 şi S-300 şi cu sisteme de apărare de coastă de tip Bastion, situate pe teritoriul sirian.

Rusia dispune, de altfel de o bază aeriană la Hmeïmim, în fieful alawit al lui Bashar al-Assad, în apropiere de Latakia, şi de o bază navală la Tartus.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » RĂZBOI TOTAL anunţat de Moscova! Este pentru prima dată în istoria flotei ruse când se întâmplă asta