Antena Meniu Search
x

Moscova vrea să amendeze Amazon pentru conținut așa-zis ilegal. Amenzile ajung până la 200.000 dolari

Amazon riscă amenzi de până la 204.000 de dolari în Rusia, pentru că nu şterge conţinutul pe care Moscova îl consideră ilegal, au relatat marţi agenţiile de presă, în ceea ce ar fi prima penalizare de acest fel pentru gigantul tehnologic din SUA, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 05.10.2022, 09:10

Amenzile ajung până la 200.000 dolari
Moscova vrea să amendeze Amazon pentru conținut așa-zis ilegal - Shutterstock

Rusia a amendat alte câteva firme de tehnologie străine pentru aceeaşi infracţiune, o parte din ceea ce criticii spun că este o campanie mai amplă a Kremlinului pentru a limita influenţa şi acoperirea companiilor de tehnologie occidentale în Rusia.

Împotriva Amazon au fost întocmite două dosare, ambele referitoare la restricținarea acesului la informație

TASS a citat o instanţă din Moscova care a afirmat că împotriva Amazon au fost întocmite două dosare, ambele referitoare la ”o încălcare a procedurii de restricţionare a accesului la informaţii”, în conformitate cu legislaţia rusă.

”Amazon se confruntă cu o pedeapsă sub forma unei amenzi în valoare totală de până la 12 milioane de ruble”, a declarat TASS, care a citat instanţa.

Amazon nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise prin e-mail. TASS nu a specificat conţinutul care ar fi încălcat legislaţia rusă.

Marţi, Tribunalul districtual Tagansky din Moscova a amendat serviciul de streaming al Amazon Twitch cu 4 milioane de ruble pentru că a găzduit un interviu video cu o personalitate politică ucraineană despre care Moscova a spus că ar conţine informaţii ”false”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Moscova vrea să amendeze Amazon pentru conținut așa-zis ilegal. Amenzile ajung până la 200.000 dolari