Antena Meniu Search
x

Moscova vrea să reducă consumul de alcool şi propune măsuri drastice. În ce condiţii se vor mai putea cumpăra băuturi alcoolice în Rusia

Deşi consumul ridicat de alcool nu este o noutate în Rusia, Ministerul Sănătăţii de la Moscova este tot mai îngrijorat şi propune măsuri destul de drastice.

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 08:42

Vezi și

Vânzarea alcoolului ar trebui interzisă total seara şi noaptea, adică între orele 20 şi 11. Iar vârsta minimă pentru cumpărarea unor asemenea produse ar urma să fie ridicată la 21 de ani. Această măsură s-ar aplica totuşi numai băuturilor de peste 17,5 grade.

Ministerul mai doreşte interzicerea totală a publicităţii pentru băuturile alcoolice tari. Propunerile sunt cuprinse într-un raport care arată creşterea alcoolismului în mediul rural, ca şi a numărului deceselor provocate de acest flagel. Încă nu se ştie dacă măsurile vor căpăta putere de lege. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Moscova vrea să reducă consumul de alcool şi propune măsuri drastice. În ce condiţii se vor mai putea cumpăra băuturi alcoolice în Rusia