Antena Meniu Search
x

Video Motivul din spatele atacului cumplit din Austria, în care o româncă a fost înjunghiată de fostul soţ irakian. Femeia este în stare gravă

Momente cumplite pentru o româncă stabilită în Linz, Austria. Femeia, în vârstă de 42 de ani, a fost înjunghiată de soţul de origine irakiană şi e internată în stare gravă. Violenţele au avut loc în faţa fiice de 11 ani. Agresorul l-a atacat şi pe unul dintre colegii româncei, apoi a intrat cu maşina într-un echipaj de poliţie. Unul dintre agenţi este în comă. Irakianul a fost prins după o cursă ca-n filme. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 10.01.2023, 19:34

Vezi și

Alerta a fost dată ieri, la ora 7 dimineaţa, chiar de româncă. A reuşit să sune la 112 cu ultimele forţe. Românca le-a spus poliţiştilor că soţul, de care se despărţise, a intrat peste ea în apartament şi a înjunghiat-o. Când echipajul de urgenţă a ajuns la ea, era într-o baltă de sânge. Copila de 11 ani a femeii a asistat la scenele teribile.

Mike Vogl, reporter Austria: Bărbatul în vârstă de 41 de ani a atacat-o pe femeie cu un cuţit de bucătărie chiar în apartamentul din spatele meu, în zona stomacului. 

Motivul din spatele atacului cumplit din Austria

Irakianul a plecat apoi în fugă din casă. Patru ore mai târziu, orbit de gelozie, atacatorul a mers la locul de muncă al femeii, a scos două cuţite şi s-a năpustit asupra unuia dintre colegii femeii, cu care credea că fosta sa soţie are o relaţie.  Din fericire, acesta a scăpat nevătămat. A sunat şi el la poliţie. 170 de agenţi au fost mobilizaţi pentru prinderea agresorului.

Pe acelaşi subiect

A urmat o cursă nebună prin centrul oraşului. Filtre au fost instalate la toate ieşirile din Linz şi pe marile artere. Irakianul nu s-a lăsat intimidat. A furat o maşină şi a intrat în plin într-un echipaj de poliţie care îi tăiase calea. O agentă de 21 de ani și colegul acesteia, de 26 de ani, au fost grav răniţi. Fugarul a furat arma unuia dintre ei şi s-a făcut din nou nevăzut. 

Andreas Pilsl, poliţist: Cu această armă de asalt a încercat şi a reuşit să fure o maşină cu care a fugit spre ieşirea din oraş.

În cele din urmă, poliţiştii l-au găsit şi l-au încercuit. Încolţit, acesta a început să tragă spre patrule. După mai multe schimburi de focuri, doi dintre agenţi reuşeşesc să se apropie de atacator şi să-l pună la pământ.  

Motivele din spatele atacului ar fi gelozia, spun anchetatorii austrieci. Irakianul, care locuieşte în Austria din 2011, are antecedente penale. În 2016 a ajuns după gratii după ce a bătut-o pe româncă. A primit o sentinţă cu suspendare, a fost eliberat condiţionat şi nu mai locuia cu soţia sa după ce, anul trecut, femeia a reuşit să obţină şi un ordin de restricţie împotriva bărbatului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Motivul din spatele atacului cumplit din Austria, în care o româncă a fost înjunghiată de fostul soţ irakian. Femeia este în stare gravă