Antena Meniu Search
x

Video Mumiile regilor şi reginelor Egiptului antic au făcut o baie de mulţime, în cadrul unei ceremonii superbe la Cairo

Cei mai faimoşi regi ai Egiptului antic au avut parte de o ultimă plimbare cu fast pe străzile din Cairo. Întreg oraşul a fost scăldat în lumină, în timp ce, în cadrul unei procesiuni faraonice, 22 de mumii ale regilor şi reginelor au fost mutate dintr-un muzeu în altul.

de Redactia Observator

la 04.04.2021, 09:27

Vezi și

Autorităţile egiptene spun că în felul acesta îşi arată respectul faţă de istoria ţării. Însă tot mai multă lume vorbeşte de o încercare de a fi alungat blestemul faraonilor.

Regii şi reginele Egiptului antic, plimbate între muzee

Mii de egipteni s-au adunat să vadă procesiunea istorică a mumiilor care aparţin unor faimoşi regi și regine. După mai bine de un secol, sarcofagele au fost mutate de la Muzeul din Cairo la sediul Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene. Mumiile au fost transportate în care decorate în stil faraonic şi pe care a fost inscripţionat numele fiecărui suveran. 

Parada de Aur a Fraonilor a costat milioane de dolari. Mumiile a 18 regi şi 4 regine au fost plasate în cutii speciale cu azot pentru a nu se deteriora în timpul drumului. Una dintre principalele atracţii ale evenimentului a fost mumia regelui Ramses al II-lea, cel mai faimos faraon din istoria Egiptului. Mumiile vor fi depozitate în spaţii mai moderne, după ce vor ajunge la noul muzeu. În timpul paradei, mai multe străzi au fost închise şi întreg oraşul securizat. 

Organizarea unei parade de o asemenea grandoare a fost justificată de autorităţi prin nevoia de a le oferi faraonilor respectul pe care îl merită. În plus, astfel de evenimente au şi rolul de a revigora turismul egiptean. Totuşi, ceremonia vine şi pe fondul discuţiilor din mediul online, care pomenesc de faimosul blestem al faraonilor, care în loc să se odihnească în morminte, sunt expuşi la muzeu. Egiptul a fost scena mai multor dezastre în ultima vreme. 25 de oameni au murit după prăbuşirea unui imobil, în Cairo. Alte 18 persoane au pierit într-un accident feroviar. Iar cel mai recent exemplu este blocarea canalului Suez de o navă-container.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Mumiile regilor şi reginelor Egiptului antic au făcut o baie de mulţime, în cadrul unei ceremonii superbe la Cairo