Antena Meniu Search
x

Un hotel din Maldive a creat un program de muncă pentru angajaţii care pot lucra la distanţă

Munca la birou poate deveni o plăcere şi pentru cei mai solicitaţi angajaţi. Asta dacă biroul este pe o plajă din Insulele Maldive.

de Redactia Observator

la 16.09.2020, 18:24

Vezi și
  • Programul se numeşte Workation Package, însemnând munca din vacanţă.
  • Se adresează celor care nu au nevoie decât de un laptop şi o conexiune la Internet pentru a munci.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Nu este o utopie, ci realitatea pe care o trăiesc cei mai norocoşi dintre angajaţi. Din dorinţa de a atrage turişti, un hotel din paradisul exotic a creat un program prin care oamenii pot lucra chiar de pe malul Oceanului Indian.

Programul se numeşte Workation Package, un joc de cuvinte care la noi s-ar traduce prin munca din vacanţă, şi se adresează în primul rând celor care nu au nevoie decât de un laptop şi o conexiune la Internet pentru a-şi face treaba. Şi, desigur, câştigă suficient cât să-şi permită asta.

O săptămână de muncă în Maldive îi costă pe doritori puţin peste 23 de mii de dolari pentru două persoane. Pentru două săptămâni, preţul trece de 37 de mii, iar pentru 21 de zile costurile ajung la 52 de mii de dolari.

Pe lângă cazare la un hotel de cinci stele, cei care aplică pentru un astfel de program se bucură de un asistent personal şi programe zilnice de yoga şi fitness. Iar zilele se încheie cu o scurtă croazieră pe un iaht de lux, de pe care pot admira apusul în compania delifinilor.

Nu este însă singura destinaţie care a implementat un astfel de program. Barbados şi Insulele Bermuda au creat vize pentru aşa numiţii nomazi digitali. Însă nici acolo nu poate ajunge orice angajat care s-a săturat să muncească de acasă sau de pe terasa cafenelei de lângă bloc.

Programul din Barbados costă nu mai puţin de doua mii de dolari, iar doritori trebuie să demonstreze că au un câştig anual de minimum 50 de mii de dolari pentru a putea aplica. Costurile nu includ însă şi cazarea, aşa că vorbim despre un program care nu se adresează oricui.

Sunt însă şi oferte ceva mai accesibile. De exemplu, zeci de hoteluri americane încearcă să-şi atragă clienţii din rândul celor care nu pot munci de acasă, dar nici nu pot merge la serviciu. Un hotel californian oferă camere cu piscină privată şi masa de prânz pentru 150 de dolari pe zi.

Iar pentru angajaţii care vor să lucreze dintr-un loc liniştit, un hotel din Washington D.C. pune la dispoziţie o cameră de hotel cu mic dejun pentru 110 dolari. Singura condiţie este ca aceştia să plece din cameră la, cel târziu, ora 16.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un hotel din Maldive a creat un program de muncă pentru angajaţii care pot lucra la distanţă