Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sute de muncitori din estul Europei, exploatați în Italia. O româncă printre cei implicați

Autoritățile italiene au reușit să închidă patru companii din Bologna care sunt bănuite de exploatarea a sute de muncitori proveniți, în majoritate, din estul Europei.

de Cristi Ioniţă

la 14.05.2020 , 18:36

Muncitorii erau ademeniți cu un salariu de 1.200 de euro pe lună
Autoritățile italiene au închis firmele implicate în afacere - Giornale del Cilento
  • Muncitorii erau ademeniți cu salarii de 1.200 de euro.
  • Sute de muncitori au fost păcăliți de firmele implicate.

Francesca Fraiese, o afaceristă de 46 de ani, din San Lazarro, patroana firmelor de resurse umane din Bologna, este cercetată penal în arest la domiciliu.

Conform Giornale del Cilento, Francesca este acuzată de comiterea mai multor infracțiuni printre care exploatare, trafic de persoane și evaziune fiscală.

Afacerista este acuzată că, din 2014 și până în prezent, a exploatat sute de muncitori, majoritatea proveniți din estul Europei, în special din România.

Articolul continuă după reclamă

Muncitorii erau ademeniți cu salarii peste cele obținute în țara natală, dar sub cele oferite în mod normal în Italia, și utilizați în special la îngrijirea de bătrâni.

Pentru 1.200 de euro pe lună, muncitorii erau obligați să fie non-stop la dispoziția bătrânilor pe care îi aveau în îngrijire.

Pe de o parte, muncitorii erau puși să semneze contracte de colaborare, pentru ca reprezentanții companiei să evite plata unor taxe la stat.

Pe de altă parte, mai mulți muncitori au reclamat faptul că nu și-au încasat toți banii promiși și, în cele din urmă, o serie de activități dubioase ale firmei au convins autoritățile italiene să deschidă o anchetă.

Anchetă care a scos la iveală că în jur de 300 de muncitori au fost păcăliți, într-un fel sau altul, aceștia având interzis la concedii, la servicii medicale sau primeau mai puțini bani decât cei promiși.

Muncitorii erau aduși cu autobuze din țările natale, iar printre cei implicați se află și o româncă de 40 de ani cercetată pentru că găsea resurse umane pentru firma condusă de Francesca Fraiese.

Cristi Ioniţă Like

Născut în '82, îndrăgostit de sport din '83, Cristi Ioniţă a început să lucreze în presă încă din clasa a X-a, când scria ştiri din sport pentru Uniplus Radio. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Sute de muncitori din estul Europei, exploatați în Italia. O româncă printre cei implicați