Antena Meniu Search
x

Video Muzeul El Prado schimbă descrierile tablourilor expuse pentru a promova egalitatea. Cuvintele care dispar

Unul dintre cele mai renumite muzee de artă din lume schimbă descrierile atașate picturilor, într-o mișcare prin care vrea să crească incluziunea și să promoveze egalitatea.

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 14:01

Vezi și

El Prado din Madrid a schimbat etichetele amplasate lângă 8 picturi expuse în prezent. Astfel, cuvintele precum "pitic", "handicapat", "soţia lui" sau "obezitate" au dispărut cu desăvârşire sau au fost înlocuite cu unele care nu pot fi considerate discrimatorii sau jignitoare.

Muzeul are 1.800 de operă de artă expuse

Şeful departamentului de conservare spune că are 1.800 de opere de artă expuse în acest moment, iar verificările continuă. Muzeul din Madrid nu va schimba titlurile date de pictori lucrărilor lor, doar explicaţiile specialiştilor.

"Suntem - în mod logic - în concordanță cu ceea ce spun regulile și legislația și suntem de acord cu ceea ce se spune. Articolul 49 din Constituția Spaniolă este acum modificat, astfel încât termenul "handicapat" să devină "persoană cu dizabilități". Facem asta din acest motiv, dar nu numai pentru asta. O facem pentru că Prado este convins de necesitatea de a se adapta vremurilor, de a respecta toți oamenii. Nu este vorba despre politică, este despre terminologie, lingvistică și respect. Pentru toți", a declarat Victor Cageao, şeful departamentului de conservare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Muzeul El Prado schimbă descrierile tablourilor expuse pentru a promova egalitatea. Cuvintele care dispar