Antena Meniu Search
x

Nancy Pelosi își explică călătoria în Taiwan în Washington Post: SUA au jurat solemn să apere Taiwanul. Vizita e o declarație că ne respectăm jurământul

Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților, a publicat un editorial în The Washington Post în care își explică decizia de a conduce o delegație formată din membrii ai Congresului SUA în Taiwan. Acest articol vine pe fondul declarațiilor agresive făcute de oficialii chinezi cu privire la un astfel de demers.

de Redactia Observator

la 03.08.2022, 11:44

Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților
Vizita delegației conduse de Nancy Pelosi a dus la un răspuns diplomatic dur din partea autorităților de la Beijing. - Profimedia

Șefa Camerei Reprezentanților și-a început editorialul cu un scurt istoric al relațiilor dintre SUA și insulă care se desfășoară sub auspiciile Taiwan Relations Act (Legea relațiilor cu Taiwanul), unul dintre documentele care stabilește principiile politicii practicate de Washington în zona pacifică.

Legea privind relațiile cu Taiwanul a stabilit angajamentul Americii față de un Taiwan democratic, oferind cadrul pentru o relație economică și diplomatică care a înflorit rapid într-un parteneriat cheie. A promovat o prietenie profund înrădăcinată în interese și valori comune: autodeterminare și autoguvernare, democrația și libertatea, demnitatea umană și drepturile omului.

Pelosi subliniază că o parte fundamentală a relației cu insula este reprezentată de promisiunea SUA de a considera "orice efort de a determina viitorul Taiwanului prin alte mijloace decât cele pașnice o amenințare la adresa păcii și securității zonei Pacificului o preocupare personală gravă".

China pune în pericol independența Taiwanului

Pe acelaşi subiect

În continuarea editorialului său, Nancy Pelosi subliniază să în acest moment viitorul insulei este pus în pericol. "Trebuie să fim alături de Taiwan, care este o insulă a rezilienței. Taiwanul este un lider în guvernare: în abordarea pandemiei Covid-19 și în promovarea conservării mediului și a acțiunilor climatice. Este un lider în pace, securitate și dinamism economic: cu spirit antreprenorial, cultură a inovației și pricepere tehnologică care sunt invidiate în întreaga lume."

"În ultimii ani, Beijingul a intensificat dramatic tensiunile cu Taiwanul. Republica Populară Chineză (RPC) a intensificat patrulele de bombardiere, avioane de vânătoare și avioane de supraveghere în apropierea și chiar deasupra zonei de apărare aeriană a Taiwanului, conducând Departamentul american al Apărării să concluzioneze că armata Chinei "se pregătește probabil pentru o contingență de unificare a Taiwanului cu RPC prin forță", subliniază Pelosi.

În fața agresiunii accelerate a Partidului Comunist chinez (PCC), vizita delegației din Congres ar trebui văzută ca o declarație fără echivoc că America este alături de Taiwan, concluzionează Nancy Pelosi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Nancy Pelosi își explică călătoria în Taiwan în Washington Post: SUA au jurat solemn să apere Taiwanul. Vizita e o declarație că ne respectăm jurământul