Antena Meniu Search
x

Istoria din 1914 s-ar putea repeta: Experţii se tem că Pelosi ar putea deveni „un Franz Ferdinand al vremurilor noastre”

Nancy Pelosi ar putea deveni un nou „Franz Ferdinand” într-un potențial război mondial dacă aceasta va fi rănită în vreun fel de armata chineză, în timpul călătoriei din Taiwan, avertizează experții.

de Antonia Roşu

la 03.08.2022, 11:31

Istoria din 1914 s-ar putea repeta: Experţii se tem că Pelosi ar putea deveni „un Franz Ferdinand al vremurilor noastre”
Istoria din 1914 s-ar putea repeta: Experţii se tem că Pelosi ar putea deveni „un Franz Ferdinand al vremurilor noastre” - Profi Media

Timp de zeci de ani, Washingtonul a făcut tot posibilul să convingă forțele pro-separatiste taiwaneze să nu își declare independența, descurajând în acelaşi timp Beijingul să nu cucerească insula. Președintele Xi Jinping al Chinei a promis însă că va lua insula înapoi cu forța, dacă este necesar.

China a promis că va impune un culoar interzis de zbor în încercarea de a distruge vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, iar propagandiștii din presa de stat au avertizat că avionul cu care călătoreşte ar putea fi atacat.

Comentatorul Hu Xijin a avertizat că dacă avioanele de luptă americane escortează avionul lui Pelosi în Taiwan, China va cataloga vizita drept „invazie”. „Armata are dreptul să doboare avionul lui Pelosi și pe cele de luptă americane”, a declarat acesta.

Deşi niciun oficial al guvernului chinez nu a spus că avionul lui Pelosi va fi atacat, expertul geopolitic Brandon Weichert avertizează că membra Partidului Democrat american ar putea deveni un Franz Ferdinand al vremurilor noastre, în cazul în care i se întâmplă ceva.

Pe acelaşi subiect

Asasinatul arhiducelui Franz Ferdinand a declanşat Primul Război Mondial în 1914

Arhiducele Franz Ferdinand a fost asasinat în iunie 1914, ceea ce a determinat Austro-Ungaria să declare război Serbiei, declanșând astfel Primul Război Mondial.

„Moartea ei ar declanșa un incident internațional masiv, cum nu a mai avut loc din 1914. Xi Jinping și Nancy Pelosi au în mâinile lor soarta lumii”, a declarat Weichert pentru The Sun. „Nimeni nu știe ce se va întâmpla mai departe... la fel ca în 1914.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Istoria din 1914 s-ar putea repeta: Experţii se tem că Pelosi ar putea deveni „un Franz Ferdinand al vremurilor noastre”