Antena Meniu Search
x

Nastere in moarte clinica

O profesoara din Statele Unite a fost readusa la viata dupa ce daduse nastere unui copil, in timp ce se afla in moarte clinica

Vezi și

Pentru Erica Nigrelli, totul parea sa se sfarseasca in ziua in care s-a simtit, dintr-o data, rau, la liceul unde era profesoara. Sotul sau, coleg de serviciu, a intrat in panica, mai ales ca femeia era insarcinata in 36 de saptamani. “Se pare ca i-am spus unei colege: ma simt foarte slabita. Iar apoi, am pus capul jos si mi-am pierdut cunostinta”, a povestit femeia.

Pana la sosirea ambulantei, au intervenit trei colege ale Ericai: infirmierele scolii si profesoara de sport. Ele au reusit s-o mentina in viata dar, la spital, medicii au constatat ca inima femeii incetase sa bata. S-au gandit, in primul rand, la copilul nenascut, care avea mai multe sanse sa supravietuiasca.

Fetita a fost adusa pe lume printr-o cezariana, dar medicii nu renuntasera sa-i salveze si mama. Ei au constatat ca Erica suferea de o afectiune cardiaca nedepistata pana atunci. I-au instalat un stimulator cardiac si au reusit sa o resusciteze. Acum, dupa trei luni, Erica duce o viata normala si este nerabdatoare sa-si ia acasa fetita, aflata inca sub supravegherea medicilor, la spital.

Cele trei colege care au salvat viata Ericai, dar si a fetitei sale, au fost omagiate printr-o ceremonie deosebita, la scoala. Statisticile arata ca in 90 la suta din cazurile similare cu al femeii, pierderea cunostintei este urmata de deces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Nastere in moarte clinica