Antena Meniu Search
x

Natasa Pirc Musar, prima femeie șef de stat în Slovenia. Fosta avocată a Melaniei Trump a câştigat alegerile prezidenţiale

Natasa Pirc Musar, avocat, a câştigat duminică, 13 noiembrie, turul doi al alegerilor prezidenţiale din Slovenia şi va deveni prima femeie şef de stat, au arătat rezultatele preliminare.

de Redactia Observator

la 14.11.2022, 07:50

Fosta avocată a Melaniei Trump a câştigat alegerile prezidenţiale
Natasa Pirc Musar, prima femeie șef de stat, în Slovenia - Profimedia

Slovenia a ales un avocat legat de fosta primă doamnă a SUA, Melania Trump, ca prima femeie șef de stat. Natasa Pirc Musar este jurnalist și avocat și a candidat ca independentă, cu sprijinul guvernului de centru-stânga al Sloveniei. Ea l-a învins pe fostul ministru de externe Anze Logar, un veteran al politicii conservatoare, potrivit BBC.

Natasa Pirc Musar a câștigat aproape 54% din voturi, înaintea lui Anze Logar, care a obținut puțin peste 46%, a spus comisia electorală. Prezența la vot în rândul populației de aproximativ două milioane a fost de 49,9%, a spus comisia.

Ea a fost angajată ca avocat pentru Melania Trump

„Slovenia a ales un președinte care crede în Uniunea Europeană, în valorile democratice prin care a fost întemeiată UE”, a spus Natasa Pirc Musar după victoria sa. Ea a menționat că lumea „se confruntă cu vremuri grele din cauza schimbărilor climatice”.

Pe acelaşi subiect

„Tinerii își pun acum responsabilitatea pe umerii noștri de a avea grijă de planeta noastră, astfel încât următoarea noastră generație, copiii noștri, să trăiască într-un mediu sănătos și curat”, a spus ea.

Natasa Pirc Musar va fi comandantul șef al forțelor armate și va nominaliza, de asemenea, câțiva oficiali de rang înalt, inclusiv guvernatorul băncii centrale.

Ea a fost angajată ca avocat pentru a proteja interesele Melaniei Trump, care s-a născut în Slovenia, în timpul președinției soțului ei. În 2016, ea și clienta ei au intentat un proces împotriva revistei Suzy din Slovenia pentru că au sugerat că Melania Trump a lucrat ca escortă de lux. S-a ajuns la o înțelegere extrajudiciară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Natasa Pirc Musar, prima femeie șef de stat în Slovenia. Fosta avocată a Melaniei Trump a câştigat alegerile prezidenţiale