Antena Meniu Search
x

NATO nu crede în retragerea Rusiei de la graniţa cu Ucraina. Kievul: "Nu credem până nu vom vedea asta"

Rusia a anunţat că o parte din trupele staţionate la graniţa cu Ucraina vor începe să se retragă. Administraţia de la Kremlin susţine că preşedintele Vladimir Putin este dispus să se aşeze la masa negocierilor.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 15:47

NATO nu crede în retragerea Rusiei de la graniţa cu Ucraina: "Nu observăm, niciun semn de detensionare reală". Reacţia Ucrainei: "Îi credem când îi vedem plecaţi"
- Profimedia

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că anunţul făcut de ruşi oferă motive de speranţa, dar o detensionare reală a situaţiei nu este încă vizibilă. "Acest lucru dă motive de optimism, dar până acum nu am observat niciun semn de detensionare pe teren. Nu am văzut niciun semn de prezență militară rusă redusă la granițele Ucrainei, dar vom continua să monitorizăm", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit The Guardian. Afirmaţia secretarului general al NATO a fost făcută înaintea întâlnirii miniştrilor Apărării din statele membre al Alianţei.

Stoltenberg a mai precizat că Rusia a reuşit să pună în teren "o forță de luptă fără precedent de la Războiul Rece". "Totul este acum pregătit pentru un nou atac, dar Rusia mai are timp să se retragă de la graniță, să înceteze să se pregătească pentru război și să înceapă să se pregătească pentru o soluție pașnic", a mai spus oficialul NATO.

Ministrul ucrainean de Externe: "Credeam că Rusia se retrage când vom vedea asta"

De o doză serioasă de scepticism dau dovadă şi oficialii ucraineni. Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a declarat că o să creadă într-o retragere reală a Rusiei atunci când acest lucru se va întâmpla efectiv.

"Avem o regulă: nu crede ceea ce auzi, crede ce vezi. Când vom vedea o retragere a trupelor, vom crede într-o detensionare a situației", a declarat Dmitro Kuleba în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit BBC. Ministrul de Externe ucrainean a mai punctat şi că în continuare este folosită calea dialogului cu partea rusă pentru o rezolvare paşnică şi cât mai rapidă a situaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » NATO nu crede în retragerea Rusiei de la graniţa cu Ucraina. Kievul: "Nu credem până nu vom vedea asta"