Antena Meniu Search
x

Neymar a fost achitat în procesul de fraudă şi corupţie cu privire la transferul său de la Santos la FC Barcelona

Un tribunal spaniol l-a achitat, marţi, pe starul brazilian Neymar în procesul de fraudă şi corupţie cu privire la transferul jucătorului de la Santos la FC Barcelona, în 2013. Şi ceilalţi pârâţi au fost achitaţi, relatează Reuters, potrivit news.ro. Procesul a fost intentat de societatea de investiţii braziliană DIS, deţinătoarea a 40 la sută din drepturile jucătorului când brazilianul juca la Santos. Aceasta susţine că a fost escrocată la transferul lui Neymar la FC Barcelona.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 14:37

Neymar a fost achitat în procesul din Spania cu privire la neregulile la transferul său de la Santos la FC Barcelona
Neymar a fost achitat în procesul din Spania cu privire la neregulile la transferul său de la Santos la FC Barcelona - Profimedia Images

Decizia vine după ce în octombrie Parchetul spaniol a renunţat la toate acuzaţiile împotriva lui Neymar şi a celorlalţi pârâţi.

Iniţial, Parchetul ceruse ca starul brazilian de la PSG să fie condamnat la doi ani de închisoare şi să fie amendat cu 10 milioane de euro pentru corupţie.

În afară de Neymar şi de părinţii săi, au fost judecaţi doi foşti preşedinţi ai FC Barcelona - Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, dar şi un fost oficial al clubului Santos, Odilio Rodrigues Filho.

Societatea de investiţii braziliană DIS a apelat la instanţă în 2015

Pe acelaşi subiect

Procesul a fost intentat de societatea de investiţii braziliană DIS, deţinătoarea a 40 la sută din drepturile jucătorului când brazilianul juca la Santos. Aceasta susţine că a fost escrocată la transferul lui Neymar la FC Barcelona.

DIS, care a apelat la instanţă în 2015, consideră că a avut de suferit din transfer şi susţine că FC Barcelona, Neymar şi familia sa, iar apoi Santos, s-au aliat pentru a ascunde valoarea adevărată a transferului. DIS le-a reproşat pârâţilor că nu a fost informată cu privire la existenţa unui contract de exclusivitate semnat în 2001 între jucător şi FC Baarcelona, care a împiedicat alte cluburi să lupte pentru achiziţionarea jucătorului.

FC Barcelona a anunţat suma de transfer ca fiind de 57,1 milioane de euro (40 de milioane pentru Neymar şi familia sa şi 17,1 milioane pentru Santos). Justiţia spaniolă a estimat însă că suma reală ar fi de cel puţin 83 de milioane de euro.

DIS, care a primit 6,8 milioane de euro în urma transferului, a reclamat 35 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Neymar a fost achitat în procesul de fraudă şi corupţie cu privire la transferul său de la Santos la FC Barcelona