Antena Meniu Search
x

Brazilia, eliminată de la Cupa Mondială 2022. Croaţia se califică în semifinale, la penalty-uri

Naționala de fotbal a Croației a rezistat vineri în fața Braziliei, principala favorită a Cupei Mondiale din Qatar, obținând calificarea în semifinală. Croații s-au impus după lovituri de departajare și după ce fuseseră conduși cu 1-0, la pauza dintre reprizele de prelungiri. Livakovic eroul Croație, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 20:17

Brazilia, eliminată de la Cupa Mondială 2022. Croaţia se califică în semifinale, la penalty-uri
- Profimedia

Primul sfert de finală al Mondialului din Qatar a avut o primă repriză caracterizată de un joc destul de precaut, de ambele părți. Nicio ocazie cu adevărat importantă nu a fost înregistrată la cele două porți. Totuși sudamericanii au avut 3 baloane trimise pe cadrul porții, fără probleme pentru Livakovic. Perisic și Vinicius Junior au fost cel mai aproape de un eventual gol însă croatul a șutat în plasa laterală, în timp ce brazilianul a fost blocat de un fundaș.

Brazilia nu a mai câştigat Cupa Mondială de 20 de ani

Neymar ar fi putut și el marca, dar a executat slab o lovitură liberă, în minutul 42. În repriza secundă lucrurile s-au schimbat radical. Livakovic a devenit ținta predilectă a brazilienilor, croatul punând semnul de sens interzis în poarta sa. Rând pe rând Militao, apoi Neymar și Paqueta, ambii de câte două ori, nu l-au putut învinge pe Dominik Livakovic, din situații clare de gol. Croații au știut să se apere și să țină de minge, când au avut-o, ducând meciul spre inevitabile prelungiri.

Brazilia a forțat pe final, raportul șuturilor pe poartă fiind de 7-0 pentru Selecao, după 90 de minute. În ultimul minut suplimentar de joc, din cele 4, Paqueta a mai trimis o dată în brațele lui Livakovic, înainte de fluierul care trimitea cele două echipe la reprizele de prelungire. Defensiva croată a blocat foarte bine culoarele și spațiile dintre linii, respingând atacurie braziliene inițiate de Pedro, Neymar sau Paqueta și continuând să mențină cât mai mult posesia.

Pe acelaşi subiect

În minutul 103, Brozovic a tratat cu superficialitate o pasă la marginea careului, de la Petkovic, care putea șuta, dar a preferat să-l pună în situație pe coechipierul său. Șutul lui Brozovic a trecut mult peste. Reduta croată a căzut în primul minut suplimentar de joc al primei reprize de prelungiri, Neymar deschizând scorul la capătul unei acțiuni colective, al cărei coordonator și finalizator a fost. După o serie de 3 un-doi-uri, Neymar l-a driblat scurt și pe Livakovic, și a marcat pe scurt, de la 2-3 metri (1-0, min. 105+1).

A fost cel de al 77-lea gol al brazilianului la națională, cu care a egalat performanța lui Pele, la cea de-a 124 selecție. În minutul 114, Zlatko Dalic decide să îl schimbe pe cel care a irosit cea mai mare ocazie a croaților. Marcelo Brozovic iese de pe teren și intra Mislav Orsic. Peste doar 3 minute, Orsic urcă pe flancul stâng, paseză în centrul careului, de unde Petkovic șutează puternic, mingea ușor deviată învingându-l pe Alisson, la primul șut pe poartă al croaților (1-1, min. 117).

Casemiro l-a făcut din nou mare pe Livakovic, care l-a blocat decisiv dintr-o situație ce putea însemna calificarea pentru Brazilia, în ultimul minut de joc. Loviturile de departajare le-au fost favorabile croaților, care cu un șut pe poartă, au reușit să obțină calificarea în semifinală. Vlasic și Majer au înscris primele două execuții, în timp ce execuția lui Rodrygo a fost parată de Livakovic. Casemiro și Pedro au executat impecabil pentru Brazilia, la fel ca și Modric și Orsic.

Ultimul executant al brazilienilor, Marquinhos, a nimerit bara porții lui Livakovic, eroul croaților, ruinând șansele Braziliei de a câștiga trofeul suprem, după 20 de ani de la ultima reușită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sport » Brazilia, eliminată de la Cupa Mondială 2022. Croaţia se califică în semifinale, la penalty-uri