Antena Meniu Search
x

Video Niciun supravieţuitor nu a fost găsit după accidentul aviatic din China. Prima posibilă explicaţie anunţată de experţi

Apar primele posibile explicaţii după ce o aeronavă Boeing 737, operată de China Eastern Airlines, care transporta 132 de persoane, s-a prăbuşit luni de la o altitudine de peste 9.000 de metri. 

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 14:39

Vezi și

Accidentul care a produs un incendiu de proporţii în munţi ar fi avut loc după "pierderea catastrofică a controlului aeronavei", spun experţii. Acestia au exclus varianta sabotajului. 

În plus, presa de stat chineză anunţă că niciun supravieţuitor nu a fost găsit, în timp ce eforturile de căutare au intrat în a doua zi. Aceasta este cea mai mare tragedie aviatică de mai bine de zece ani, din China. 

Conform China Youth Daily, anchetatorii se confruntă cu dificultăţi din cauza reliefului şi a vremii nefavorabile şi încă nu au localizat cutiile negre care ar putea conţine detalii cruciale legate de producerea dezastrului. 

Imaginile publicate de presa de stat arată coloane înalte de fum în zona muntoasă unde s-a prăbuşit avionul. Au fost găsite bucăţi din avion, portofele şi fragmente de telefoane. "Părţi ale avionului au fost găsite la faţa locului, dar nicio persoană aflată la bord nu a fost găsită încă", a anunţat CCTV, marţi, citând surse din echipele de căutare. 

Pe acelaşi subiect

Filmul prăbușirii avionului Boeing 737 în China

Un Boeing 737 s-a prăbuşit după ce a pierdut brusc din altitudine. La bordul aeronavei erau peste 130 de oameni, pasageri şi membri ai echipajului, despre care nu se ştie nimic deocamdată. Avionul decolase cu puţin peste o oră înainte cu 123 de pasageri la bord şi 9 membri ai echipajului când, brusc, a intrat în picaj.

Din datele înregistrate de turnul de control, avionul a început să piardă rapid din altitudine. 15 secunde i-a luat să coboare de la 9.000 de metri la mai puţin de 2.500 de metri de sol. Cu scurt timp înainte de impact, pilotul a pierdut şi legătura radio.

În semn de omagiu, site-ul companiei aeriene a fost colorat în alb şi negru. Nimeni nu a confirmat însă numărul exact al victimelor şi nici nu a formulat vreo cauză a accidentului. 

Preşedintele Xi Jinping s-a declarat şocat şi a cerut o anchetă rapidă pentru a elucida circumstanţele tragediei.

Aeronava face parte din așa-numita linie Boeing Next Generation, cu corp îngust. Avionul 737 care s-a prăbuşit a fost construit cu 6 ani în urmă. Este cel mai grav accident aerian din China în aproape 3 decenii. În 1994, 160 de oameni au murit după ce un avion s-a prăbuşit la câteva momente de la decolarea de pe un aeroport din centrul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Niciun supravieţuitor nu a fost găsit după accidentul aviatic din China. Prima posibilă explicaţie anunţată de experţi