Antena Meniu Search
x

Nicolas Sarkozy a fost reţinut, Franţa este în şoc!

Fostul preşedinte este în arest preventiv şi a fost acuzat oficial că şi-a finanţat ilegal campania electorală din 2007.

Vezi și

Fostul preşedinte este în arest preventiv şi a fost acuzat oficial că şi-a finanţat ilegal campania electorală din 2007. 5 milioane de euro bani gheaţă ar fi primit liderul de la Elysee de la Gaddafi, dictatorul libian. Cel puţin 48 de ore va sta după gratii.

Este momentul victoriei lui Nicolas Sarkozy. Anul 2007. Vârful carierei politice. 11 ani mai târziu, Franţa trăieşte un şoc. Sunt acuzaţii oficiale privind finanţarea ilegală a campaniei care l-a adus în fruntea ţării. Este cel mai grav scandal politic din ultimele decenii. 

Trei valize cu bani ar fi primit Nicolas Sarkozy din partea guvernului libian în perioada noiembrie 2006 - ianuarie 2007. Una dintre ele chiar personal. Primele dovezi şi mărturii au apărut în presă, în 2012. Un an mai târziu, procurorii au deschis o anchetă. 

Neoficial, primele semne de întrebare au apărut chiar în 2007, când în faţa lui Muammar Gaddafi a fost întins covorul roşu, în cadrul unei vizite la Paris. Tot de atunci neagă şi Sarkozy că a primit vreun ban. 

În 2011, acelaşi Nicolas Sarkozy a deschis ostilităţile împotriva Libiei, în timp ce Comunitatea internaţională încă mai căuta soluţii diplomatice pentru a dezamorsa conflictul. 

Şi tot serviciile franceze ar fi stat în spatele execuţiei brutale a liderului libian, după capturarea din 2011. Ceea ce, atunci, părea inexplicabil, ar putea avea, astăzi, sens. Procurorii au 48 de ore la dispoziţie pentru a confirma mandatul de arestare emis pe numele politicianul de 63 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Nicolas Sarkozy a fost reţinut, Franţa este în şoc!