Antena Meniu Search
x

Nigeria, cea mai populată ţară din Africa, a confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron

Nigeria a confirmat primele cazuri de variantă omicron COVID-19 în rândul a doi călători care au sosit din Africa de Sud săptămâna trecută, a declarat miercuri Centrul Nigeria pentru Controlul Bolilor (NCDC).

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 01.12.2021, 09:19

Nigeria confirmă primele cazuri de infectare cu varianta Omicron
Nigeria confirmă primele cazuri de infectare cu varianta Omicron - Shutterstock

NCDC a spus că secvențierea retrospectivă a cazurilor confirmate anterior în rândul călătorilor în Nigeria a identificat și varianta într-un eșantion colectat în octombrie, scrie Arab News.

Alte ţări precum Israel, Franţa, Spania sau Japonia au raportat deja primele cazuri cu varianta Omicron, în timp ce Olanda confirmă că noua tulpină ar exista în Europa încă de săptămâna trecută, înainte ca Africa de Sud să tragă un semnal de alarmă. Miercurea trecută, 24 noiembrie, autorităţile sud-africane au raportat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii existenţa virusului extrem de mutant.

Rămân multe necunoscute despre noua variantă, inclusiv dacă este mai contagioasă, după cum bănuiesc unii specialişti, dacă îmbolnăveşte mai grav oamenii, ori dacă este rezistent la vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Nigeria, cea mai populată ţară din Africa, a confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron