Antena Meniu Search
x

Spania confirmă primul caz de infectare cu varianta Omicron. Este vorba de un pacient întors din Africa de Sud

Departamentul de microbiologie de la Spitalul Gregorio Marañon din Madrid a confirmat primul caz depistat până acum în Spania al noii variante Omicron. Medicii au depistat noua variantă de coronavirus la o persoană care a călătorit în Africa de Sud.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.11.2021, 19:03

Spania confirmă primul caz de infectare cu varianta Omicron. Este vorba de un pacient întors din Africa de Sud
Spania confirmă primul caz de infectare cu varianta Omicron. Este vorba de un pacient întors din Africa de Sud - Profimedia Images

 „Am reușit să folosim o procedură ultra-rapidă care ne permite să obținem rezultatul în aceeași zi”, a explicat laboratorul spitalului prin intermediul contului său de Twitter. „Pacientul este bine”, scrie elpais.com.

Spania încearcă să se protejeze de noua variantă a coronavirusului, care a primit numele Omicron. Noua tulpină detectată în urmă cu o săptămână în Africa de Sud și Botswana a fost deja identificată în mai multe țări europene, iar spitalele din Spania sunt în alertă.

De asemenea, Ministerul Sănătății din această țară a întărit controalele asupra tuturor pasagerilor care sosesc în Spania din sudul Africii.

Giganții farmaceutici lucrează la noi vaccinuri adaptate variantei Omicron

Pe acelaşi subiect

Companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi Johnson & Johnson au început să lucreze la vaccinuri anti-COVID-19 care ţintesc în mod specific varianta Omicron a noului coronavirus şi care vor fi produse dacă se va dovedi că serurile lor actuale nu sunt eficiente împotriva acestei noi variante, ce a fost semnalată săptămâna trecută de Africa de Sud şi deja se răspândeşte în alte părţi ale lumii.

Experții în sănătate publică spun că noua variantă ar fi mult mai transmisibilă, prin urmare și mai periculoasă decât alte tulpini ale bolii.

Organizația Mondială a Sănătăţii a anunţat deja că noua variantă reprezintă un risc global "foarte ridicat" şi recomandă ţărilor să se pregătească pentru ce este mai rău. Omicron este cu atât mai periculos cu cât ar putea infecta mai uşor persoanele care au avut deja COVID-19, arată studiile preliminare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Spania confirmă primul caz de infectare cu varianta Omicron. Este vorba de un pacient întors din Africa de Sud