Antena Meniu Search
x

Semnal de alarmă al OMS, pe fondul temerilor legate de răspândirea Omicron. Persoanele peste 60 de ani sunt sfătuite să renunțe la călătorii

Organizația Mondială a Sănătății sfătuiește persoanele care au peste 60 de ani, precum și persoanele care sunt vulnerabile infectării cu Covid, să evite călătoriile în următoarea perioadă, pe fondul îngrijorărilor cu privire la noua super-tulpină Omicron.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.11.2021, 20:48

Semnal de alarmă al OMS, pe fondul temerilor legate de răspândirea Omicron. Persoanele peste 60 de ani sunt sfătuite să renunțe la călătorii
Semnal de alarmă al OMS, pe fondul temerilor legate de răspândirea Omicron. Persoanele peste 60 de ani sunt sfătuite să renunțe la călătorii - Profimedia Images

”Persoanele care au probleme de sănătate sau care riscă să dezvolte o formă severă de boală Covid-19, inclusiv persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și cele cu comorbidități, sunt sfătuite să amâne călătoriile”, a transmis OMS, marți seară, potrivit Le Figaro.

De asemenea, OMS solicită tuturor călătorilor „să rămână vigilenți”, să fie vaccinați și să respecte regulile de sănătate publică indiferent de statutul lor de vaccinare, în special prin folosirea măștilor de protecție, prin respectarea măsurilor de distanțare fizică și evitarea spațiilor aglomerate și insuficient ventilate.

Medicii cred că mutantul Omicron ne va lovi ca un trăsnet, fără să ne lase timp de pregătiri. Este posibil ca supertulpina, care e mult mai contagioasă decât Delta, să circule deja prin România.

Vaccinare obligatorie în Grecia pentru persoanele peste 60 de ani

Pe acelaşi subiect

În faţa ameninţării, Grecia devine prima ţară europeană în care vaccinarea va fi obligatorie pentru persoanele peste 60 de ani. Cine va refuza, va plăti 100 de euro pe lună. 

Africa de Sud a ajuns la 77 de cazuri. Alte 18 ţări au raportat pacienţi infectaţi. Olanda a anunţat că varianta Omicron era deja în ţară înainte de revenirea aeronavelor din Africa de Sud. Japonia, Israel şi Maroc şi-au închis graniţele. În schimb, preşedintele Statelor Unite ale Americii e liniştit.

Joe Biden, preşedinte SUA: ”Tulpina asta este un motiv de îngrijorare, nu de panică. Avem cele mai bune vaccinuri din lume, cele mai bune medicamente, cei mai buni oameni de ştiinţă”.

Marți seară, ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a sugerat că persoanele vaccinate complet împotriva Covid, şi cu rapel la şase luni, ar putea fi protejate în faţa variantei Omicron.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Semnal de alarmă al OMS, pe fondul temerilor legate de răspândirea Omicron. Persoanele peste 60 de ani sunt sfătuite să renunțe la călătorii