Antena Meniu Search
x

Video Nikolaev, zguduit de cea mai puternică explozie de la începutul războiului. Ordinul dat de Putin lui Ramzan Kadîrov

Pentru prima dată de la începutul războiului, un lider european va participa la negocieri de pace directe cu Vladimir Putin. După o vizită la Kiev, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, ajunge luni la Moscova unde va purta discuţii cu liderul de la Kremlin. La 47 de zile de la război, Ucraina rezistă. Estul ţării este principala ţintă a atacurilor nemiloase ale ruşilor. Dar bombele sunt lansate şi asupra altor oraşe, ca Harkov şi Nikolaev.

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 14:11

Vezi și

Oraşul Nikolaev, situat între Kherson şi Odessa, a fost zguduit de cea mai puternică explozie de la începutul războiului. O rachetă care se îndrepta spre oraş a fost interceptată de apărarea antiaeriană. Un om ar fi fost rănit în urma exploziei.

Mai la nord, în ultimele 24 de ore, la Harkov şi în localităţile vecine, au căzut peste 50 de bombe. Sunt cartiere în care nicio clădire nu mai e întreagă. Cei care nu au apucat să fugă şi-au găsit sfârşitul printre dărâmături.

“Aceasta este o şcoală în zona rezidenţială din Harkov. (...) Avem nevoie de mai multe arme pentru a opri Rusia să mai facă asta. “

Imagini din satelit arată, la est de Harkov, un convoi de tancuri, taburi şi alte blindate, lung de 15 kilometri, care se îndreaptă acum spre frontul din Donbas.

Pe acelaşi subiect

Ministerul Apărării din Rusia ar oferi bonusuri financiare pentru trupele retrase din nord-est pentru a reveni la luptă pe flancul de est. Totodată au ajuns să fie recrutaţi în armată oameni cu dizabilităţi şi angajaţi din industrii protejate.

SUA: Rusia recrutează noi soldaţi 

Servicile secrete americane avertizeză că Rusia ar încerca recrutarea de noi trupe în Transnistria, iar autorităţile ucrainene susţin că mişcări de trupe ar avea loc şi în Republica Moldova.

Oleksandr Shputun, purtător de cuvânt al Forţelor Armate din Ucraina: Trebuie să luăm în calcul şi că Forţele Armate ale Federaţiei Ruse pun la cale acţiuni de provocare în regiunea Tranistriei din Republica Moldova pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva unui stat vecin.

Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor, spune că a primit un ordin de la Vladimir Putin să cucerească în primul rând regiunile Donețk și Lugansk și după aceea Kievul și toate celelalte orașe.

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că au fost lovite alte 86 de ţinte strategice ucrainene printre care şi patru lansatoare S-300 în urma atacului de la aeroportul din Dnipro de duminică.

Josep Borrell, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe: Mi-e teamă că în zilele următoare războiul se va întensifica în regiunea Donbas.

În acest timp, lângă Kiev, ucrainenii continuă să îşi numere morţii. Până acum au fost găsite peste 1200 de corpuri neînsufleţite de oameni executaţi sau ucişi de bombardamente.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Facem totul pentru a aduce în faţa justiţiei orice ticălos care a venit pe pământul nostru, sub steagul Rusiei, şi ne-a ucis oamenii, ne-a torturat oamenii, ne-a distrus oraşele şi le-a jefuit.

Peste 5600 de dosare au fost deschise în acest sens de procuratura din Ucraina. După ce a văzut cu ochii lui urmările masacrelor de lângă Kiev, cancelarul Austriei se întâlneşte luni cu Vladimir Putin, la Moscova. Va fi prima discuţie, faţă în faţă, dintre Putin şi un lider vest-european, de la declanşarea invaziei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Nikolaev, zguduit de cea mai puternică explozie de la începutul războiului. Ordinul dat de Putin lui Ramzan Kadîrov