Antena Meniu Search
x

Ucraina: Manifestații au făcut o barieră de flăcări

Manifestanţii au făcut un zid de flăcări în faţa poliţiştilor, dar n-au reuşit să-i ţină departe. Forţele de ordine au ordin să-i alunge de pe străzi.

Vezi și

Protestatarii au creat o baricadă de foc între ei şi forţele de ordine. Au strâns gunoaie, cu care au făcut un zid pe care l-au incendiat apoi.

Lângă ei, liderii opoziţiei ţineau discursuri.

Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a evita producerea de băi de sânge şi voi încerca să găsesc o soluţie la această problemă. Încă o dată fac apel la preşedinte, ştiu că în aceste secunde se uită la această transmisiune. Ştiu că tu, domnule Preşedinte, ai puterea de a rezolva această problemă, a declarat liderul un partid din opoziție.

Soluţia, singura pe care o acceptă cei din opoziţie, este demisia şi organizarea alegerilor anticipate.

Dar Puterea are alte soluţii. Poliţiştii au încercat din nou să-i împrăştie pe manifestanţi.

Situaţia în Kiev este sub control deplin. Toată ţara funcţionează normal. Incidentele se desfăşoară doar într-o mică parte din centrul Kievului, a spus prim-ministrul ucrainian.

A făcut această declaraţie când pe străzile capitalei să dădeau lupte grele. În confruntări, un veteran şi-a pierdut un ochi. Chiar în ziua în care îşi sărbătorea ziua de naştere.

Eram lângă baricade când poliţiştii au tras şi m-au lovit în cap. Am scos chiar eu glonţul cu mâna şi am fost luat de ambulanţele care m-au adus la acest spital, a spus protestatarul.

Un jurnalist BBC a surprins cum poliţiştii l-au bătut măr pe unul dintre protestatari, până l-au lăsat inconştient. Apoi l-au târât la maşina de poliţie. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa în timpul luptelor de ieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ucraina: Manifestații au făcut o barieră de flăcări