Noi PROTESTE în SUA: Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a doua zi consecutiv. Poliţia a clasificat manifestaţia de la Portland drept "revoltă" (VIDEO)

Publicat: 11.11.2016, 08:30.
Actualizat: 11.11.2016, 08:56

Mii de manifestaţi au ieşit în stradă în mai multe oraşe americane, pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta faţă de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale, relatează Reuters. Oamenii s-au declarat îngrijoraţi că triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitură drepturilor civile.

Mii de manifestaţi au ieşit în stradă în mai multe oraşe americane, pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta faţă de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale, relatează Reuters. Oamenii s-au declarat îngrijoraţi că triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitură drepturilor civile.

Pe Coasta de Est, manifestaţii au avut loc la Washington, Baltimore, Philadelphia şi New York, în timp ce pe Coasta de Vest, protestatarii s-au strâns la Los Angeles, San Francisco, Oakland, California, şi Portland, Oregon.

Mitingurile au fost în mare parte paşnice, dar s-au înregistrat şi câteva acte disparate de disturbare a liniştii publice.

Zeci de oameni s-au strâns la Minneapolis şi au oprit traficul pe autostradă timp de cel puţin o oră.

Un număr mai mic de manifestanţi au blocat pentru scurt timp traficul pe o autostradă aglomerată din Los Angeles, înainte de a fi dispersaţi de forţele de ordine.

Potrivit poliţiei din Baltimore, circa 600 de oameni au ieşit în stradă în centrul oraşului şi au blocat mai multe străzi. Două persoane au fost arestate.

La Denver, aproximativ 3.000 de oameni s-au strâns în faţa Capitoliului statului Colorado, de unde au plecat în marş către centrul oraşului. A fost unul dintre cele mai de amploare mitinguri de joi seară.

Sute de oameni au protestat la Dallas.

În capitala ţării, circa 100 de protestatari s-au strâns la Casa Albă, unde Trump a avut prima sa întâlnire cu preşedintele Barack Obama.

Poliţia a clasificat manifestaţia de la Portland drept "revoltă"

Poliţia din Portland, Oregon, a clasificat manifestaţiile anti-Trump drept “revolte”, din cauza „comportamentului periculos” al protestatarilor, care au atacat forţele de ordine, a anunţat Poliţia din oraş pe Twitter.

„Mulţimea a fost anunţată”, a adăugat Poliţia.

Potrivit autorităţilor, manifestanţii au aruncat cu pietre şi alte obiecte în forţele de ordine şi au avariat mai multe maşini.

Noaptea de joi spre vineri a fost a doua în care au avut loc proteste în mai multe oraşe americane faţă de victoria lui Donald Trump în alegeri.

“Fără ură! Fără frică!"

În cursul nopţii, 200 de persoane s-au strâns în faţa hotelului lui Trump din Washington D.C. scandând “Fără ură! Fără frică! Imigranţii sunt bineveniţi aici!” şi fluturând pancarte pe care scria “Suspendaţi-l pe Trump” şi “Nu preşedintele meu”.

“Nu pot susţine pe cineva care susţine atât de mult bigotism şi ură. Este trist “, a declarat Joe Daniels, în vârstă de 25 de ani, din oraşul Alexandria, din Virginia.

Poliţia a ridicat două bariere de securitate în jurul a două proprietăţi ale lui Trump care au devenit ţinte ale furiei mulţimii: hotelul nou-deschis al preşedintelui ales de la Washington şi Trump Tower, unde locuieşte, în Manhattan.

Manifestaţiile de joi au fost de mai mică amploare şi mai paşnice decât cele de miercuri. Adolescenţii şi tinerii au dominat mulţimea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.