Antena Meniu Search
x

Video Nor de fum toxic în Ucraina: ruşii au atacat rezervorul de acid azotic din Rubijne. Cum se pot proteja oamenii

Locuitorii din oraşul Rubijne, situat în estul Ucrainei, au fost sfătuiţi să nu părăsească locuinţele, după ce forţele ruse au atacat un rezervor de acid azotic. Un nor de fum toxic a acoperit întreaga zonă, transmite CNN. Război Rusia - Ucraina, ziua 41 LIVE TEXT.

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 15:53

Nor de fum toxic în Ucraina
Nor de fum toxic în Ucraina - Captură video Twitter

Armata rusă a atacat un rezervor de acid azotic în oraşul ucrainean Rubijne, relatează CNN, potrivit news.ro. Nu este clar cât de mult acid era în rezervor, dar substanţa este ”destul de toxică”, a avertizat, marţi, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serhiy Haidai.

Ucrainenii, sfătuiţi să se protejeze de norul toxic

Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case ori să poarte o mască de faţă înmuiată în soluţie de sodiu şi să urmărească direcţia vântului.

”Este mai bine să aşteptaţi înăuntru, acest acid se va descompune după ploaie. Dar nimeni nu ştie când va ploua. Aşa că vă rugăm să urmăriţi acest nor roz şi, dacă se mişcă spre dumneavoastră, vă rugăm să vă ascundeţi înăuntru şi să aşteptaţi. A fost un atac direct în rezervor”, a spus Haidai, într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Războiul Rusia - Ucraina continuă

Atacul a avut loc în contextul în care armata rusă a anunţat că îşi mută atenţia către regiunea estică a Ucrainei, Donbass, în urma retragerii forţelor din jurul Kievului şi din nordul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Nor de fum toxic în Ucraina: ruşii au atacat rezervorul de acid azotic din Rubijne. Cum se pot proteja oamenii