Antena Meniu Search
x

Video Nordul Italiei, sub Cod roşu de precipitaţii. Oamenii, rupţi de lume în mijlocul inundaţiilor: "Podul s-a dus şi suntem înconjuraţi de apă"

Potop în Italia. Sunt zone întregi unde apa a acoperit drumurile şi a luat pe sus maşini. Cea mai afectată regiune este Liguria, acolo unde au fost înregistrate precipitaţii record. Este în continuare Cod roşu de ploi torenţiale şi inundaţii. Românii care călătoresc în Peninsulă sunt atenţionaţi de oficialii de la Bucureşti să fie precauţi.

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 20:19

Vezi și

În doar şase ore, a plouat cât într-o jumătate de an în Savona, Italia. Şuvoaiele au acoperit străzile, au luat maşini, bănci şi scaune pe sus. O femeie a rămas blocată după ce maşina ei a fost luată de viitură. Salvatorii au reuşit în timp util să o scoată din automobil şi să o ducă la loc sigur.

Şi în apropiere de Genova au fost probleme. Mai mulţi şoferi nu şi-au mai putut continua drumul printr-un tunel subteran după ce o alunecare de teren a blocat ieşirea. Zeci de localnici au fost evacuaţi din calea apelor. "Podul s-a dus şi noi suntem înconjuraţi de apă", se plânge un rezident. "Încercăm să traversăm de azi dimineaţă pentru a evacua câteva familii. Râul s-a umflat, iar apa a acoperit podul", explică pompierii.

Veşti rele de la meteorologi: Cod roşu de precipitaţii extins

Din cauza precipitaţiilor record, mai multe râuri au ieşit din matcă, podurile au cedat iar zeci de case sunt acum de nelocuit. Şi vântul le-au dat bătăi de cap italienilor. Rafalele au ajuns şi la 100 de kilometri pe oră, în unele zone. Meteorologii vin cu veşti proaste. Au extins Codul roşu de precipitaţii până mâine dimineaţă şi avertizează că în mai multe zone s-ar putea produce alunecări de teren. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Nordul Italiei, sub Cod roşu de precipitaţii. Oamenii, rupţi de lume în mijlocul inundaţiilor: "Podul s-a dus şi suntem înconjuraţi de apă"