Antena Meniu Search
x

Nord-vestul Americii, sufocat de incendiile de pădure. Localnicii, nevoiți să poarte măști pentru a putea respira

Incendiile de pădure din Oregon şi Washington acoperă cu fum mare parte din zona de nord-vest a Americii, în apropierea Pacificului, sufocându-i pe locuitorii din Seattle, Portland şi alte părţi ale celor două state cu cea mai proastă calitate a aerului din Statele Unite, conform datelor guvernamentale, scrie Reuters, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 08:37

Localniii, nevoiți să poarte măști pentru a putea respira
Nord-vestul Americii, sufocat de incendiile de pădure - Shutterstock

În zona Seattle, unde locuiesc circa 4 milioane de persoane, cerul era maro şi aerul era greu de respirat joi. Când soarele străbătea, era portocaliu.

”Mă face să ameţesc”, a spus Joe Dinkins, care îşi aştepta un prieten pentru o plimbare prin Elliott Bay, pe malul apei, în Seattle.

Cele zece locuri din SUA cu cea mai proastă calitatea a aerului

Cele zece locuri din SUA cu cea mai proastă calitatea a aerului erau, joi, toate din Washington sau Oregon, clasamentul fiind condus de Oakridge, Oregon, la 240 de kilometri sud-est de Portland. Calitatea aerului în Oakridge a fost 487, în categoria periculos, potrivit airnow.gov.

Pe acelaşi subiect

Seattle, cu un indice de calitate a aerului de 207, şi Portland, cu 204, deschideau lista oraşelor mari cu aer considerat foarte nesănătos. Astfel de episoade cu o calitate proastă a aerului din cauza fumului de la incendiile de vegetaţie atât de târziu în an, în octombrie, sunt fără precedent în Washington, a spus Susan Woodward, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru Ecologie din Washington.

În Portland, aerul era înceţoşat şi oamenii purtau măşti N95 în aer liber, a declarat joi Harry Esteve, un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Calitatea Mediului din Oregon.

În Oregon, fumul de la numeroasele incendii a rămas aproape de sol, din cauza unui sistem meteorologic. Vineri, se aşteaptă ploi în regiuni, care i-ar putea ajuta pe pompieri şi ar îmbunătăţi calitatea aerului.

Însă Esteve a spus că oficialii care încearcă să stingă incendiile din Oregon se tem că uscăciunea din timpul verii a creat condiţii atât de propice incendiilor încât ar fi nevoie de multă umezeală să le stingă, deci focurile ar putea continua să ardă mocnit.

Site-ul de informaţii guvernamentatel InciWeb arată zeci de incendii de vegetaţie în prezent în Washington şi Oregon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Nord-vestul Americii, sufocat de incendiile de pădure. Localnicii, nevoiți să poarte măști pentru a putea respira