Antena Meniu Search
x

Nou cutremur în Taiwan. Seismul de 4,6 pe Richter, replică a celui de săptămâna trecută, a zguduit clădirile din Taipei

Un nou cutremur s-a produs luni dimineață în Taiwan. Clădirile s-au mișcat pentru scurt timp, iar specialiștii spun că este vorba despre o replică a seismului de săptămâna trecută. În ultimele zile, Taiwanul a fost zguduit de sute de replici ale cutremurului cu magnitudinea 7,2, care s-a produs miercuri în estul insulei. Cel puțin 13 persoane au murit atunci, iar pagubele sunt însemnate.

de Redactia Observator

la 08.04.2024, 10:21

Un nou cutremur în Taiwan
Un nou cutremur în Taiwan - Profimedia / X

Nou cutremur în Taiwan. Clădirile s-au zguduit pentru scurt timp, luni dimineaţă, în timpul unui cutremur produs luni în capitala Taiwanului, Taipei, foarte probabil o replică a seismului puternic, de magnitudine 7,4, care a avut loc miercurea trecută în estul insulei şi a provocat moartea a 13 persoane, relatează Reuters.

Cutremur de 4,6 pe Richter în Taiwan

Seismul de luni a avut o magnitudine de 4,6 şi s-a produs la o adâncime de 23 de km, potrivit USGS, având epicentrul în apropiere de Hualien, oraşul unde s-a simţit cel mai puternic mişcarea seismică din 3 aprilie.

Autorităţile avertizaseră că seismul puternic de suprafaţă de săptămâna trecută ar putea fi urmat de replici puternice în zilele următoare.

Cel puţin 13 oameni au murit şi peste 1.000 au fost răniţi în urma cutremurului devastator din Taiwan, de miercurea trecută. Seismul ar putea pune la grea încercare şi economia mondială. Insula este lider în producţia de semiconductori, iar fabricile au scăzut sau chiar oprit producţia. Analiştii cred că asta va duce la preţuri mai mari la maşini sau electronice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Nou cutremur în Taiwan. Seismul de 4,6 pe Richter, replică a celui de săptămâna trecută, a zguduit clădirile din Taipei