Antena Meniu Search
x

Nou record al saltului cu parașuta

Recordul saltului cu paraşuta de la cea mai mare înălţime a fost doborât! Surprinzător, performanţa nu aparţine vreunui cascador, ci unui om de ştiinţă american de 57 de ani, fără antecedente sportive

Vezi și

Recordul saltului cu paraşuta de la cea mai mare înălţime a fost doborât! Surprinzător, performanţa nu aparţine vreunui cascador, ci unui om de ştiinţă american de 57 de ani, fără antecedente sportive

Timp de trei ani, Alan Eustace a lucrat, în secret, cu o echipă de ingineri, pentru a-şi realiza visul de a călători până în stratosferă şi înapoi.

"Cum ar fi dacă omul ar putea explora stratosfera la fel de uşor şi de sigur ca şi oceanul?" se întreabă Alan Eustace în mesajul care deschide filmul recordului său. Pentru a găsi răspunsul, el a colaborat cu experţii firmei Paragon, care realizase un costum spaţial potrivit pentru ieşirea în stratosferă. Ascensiunea şi saltul lui Eustace s-au desfăşurat mult mai discret decât zborul-record din 2012 al celebrului Felix Baumgartner.

După trei ani de pregătiri şi antrenamente, americanul şi-a luat zborul de pe un aerodrom părăsit din New Mexico, în costumul special ataşat unui balon cu heliu. La altitudinea de 41,4 kilometri - cu peste 2000 de metri mai sus decât Baumgartner - el s-a desprins şi a început coborârea, în care a depăşit cu 23 la sută viteza sunetului. Paraşuta s-a desfăşurat fără probleme şi, după 15 minute, Alan Eustace a atins solul.

Alan Eustace deţine, acum, recordurile mondiale de altitudine pentru salt cu paraşuta şi viteză în cădere liberă. În viaţa de toate zilele, el este vicepreşedinte al binecunoscutei firme Google, după ce a lucrat în mai multe laboratoare de ştiinţa computerelor. Singura sa calificare de zburător era, până acum, brevetul de pilot pentru avioane mici. Tehnologia testată cu succes în acest record istoric va servi la iniţierea unor călătorii turistice în stratosferă, care ar putea începe peste doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Nou record al saltului cu parașuta