Antena Meniu Search
x

Nouă civili ucişi în urma unei încăierări între cartelurile mexicane: „Au atacat oameni nevinovaţi, ca un fel de răzbunare”

Patru angajați ai unui post de radio sunt fost ucişi în Ciudad Juárez, în urma unui atac al unui cartel de droguri, conform The Guardian.

de Antonia Roşu

la 13.08.2022, 17:42

Nouă civili ucişi în urma unei încăierări între cartelurile mexicane: „Au atacat oameni nevinovaţi, ca un fel de răzbunare”
Nouă civili ucişi în urma unei încăierări între cartelurile mexicane: „Au atacat oameni nevinovaţi, ca un fel de răzbunare” - Profi Media

O confruntare între membrii a două carteluri rivale aflaţi în închisoare a ajuns până pe străzile orașului Ciudad Juárez din Mexic, unde presupuși membri ai grupării au ucis încă nouă localnici, inclusiv patru angajați ai unui post de radio.

Sinaloa vs Los Mexicles

„Actele de violenţă au început joi, când Los Chapos, membri ai renumitului cartel de la Sinaloa condus anterior de Joaquín „El Chapo” Guzmán, au avut o încăierare cu grupul local Los Mexicles, într-o închisoare din oraş”, a declarat ministrul adjunct al Securității, Ricardo Mejía.

Apoi a izbucnit o luptă în care doi oameni au fost împuşcaţi mortal, iar alţi patru au fost grav răniţi, potrivit spuselor lui Mejía. Alți 16 au suferit răni în urma luptei, a spus el.

Pe acelaşi subiect

Revolta din închisoare s-a soldat cu doi indivizi împușcați mortal și patru grav răniți, a spus Mejía. Alți 16 au fost răniți în lupte, a spus el.

Oficialii nu au spus ce a provocat conflictul dintre cele două carteluri

După incidentul din închisoare, gruparea Mexicles s-au dezlănțuit şi pe străzile orașului, ucigând nouă civili, au raportat autoritățile. Printre ei se numărau patru angajați ai unui post de radio, inclusiv un crainic, a spus Mejía.

„Au atacat oameni nevinovaţi, ca un fel de răzbunare”, a spus López Obrador. „Nu a fost doar conflictul dintre cele două grupuări, ci a ajuns în punctul în care au început să împuște civili fără nicio vină. Acesta este cel mai trist lucru din toată afacerea.”

Violența a survenit la două zile după ce membri înarmați ai cartelurilor de droguri au ars maşini și magazine în regiunile vestice Jalisco și Guanajuato, ca răspuns la reţinerea de către autorităţi a unui lider de cartel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Nouă civili ucişi în urma unei încăierări între cartelurile mexicane: „Au atacat oameni nevinovaţi, ca un fel de răzbunare”