Antena Meniu Search
x

"Nu acum, sunt la plajă". Profesoara din Italia, acuzată că a lipsit de la școală 20 de ani din cei 24 de muncă, vrea să se apere

Profesoara din Italia, acuzată că a lipsit de la școală 20 de ani din cei 24 de serviciu, spune că va prezenta şi versiunea ei asupra faptelor, când se va întoarce din... vacanţă. Cinzia Paolina de Lio a fost concendiată în 2017, după ce a apărut la şcoală şi a predat timp de 4 luni, stârnind criticile elevilor, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 14:48

„Nu acum, sunt la plajă”. Profesoara din Italia, acuzată că a lipsit de la școală 20 de ani din cei 24 de muncă, vrea să se apere
Imagine ilustrativă - Shutterstock

„Voi restabili adevărul în privinţa acestei povești absolut unice și suprarealiste”, a declarat fosta profesoară, adăugând: „Nu răspund la întrebările aruncate de jurnaliști care nu ar face dreptate versiunii mele asupra faptelor”. Curtea de Casaţie a confirmat că femeia a fost concediată după o luptă juridică îndelungată.

Cinzia Paolina de Lio,  profesoară de istorie și filosofie la un liceu din Veneția, a declarat că are documente prin care poate să-și dovedească nevinovăţia, dar în prezent este la plajă, a declarat ea pentru ziarul Repubblica.

Elevii s-au plâns de "nepregătirea" ei, de "hazardul" în atribuirea notelor, pentru faptul că se prezenta fără manuale și pentru alte atitudini total neprofesionale, comportament pe care chiar și o inspecție ministerială l-a definit ca fiind "incompatibil cu predarea".

Profesoara, soția unui ofițer al Gărzii de Finanțe

În timpul inspecției Ministerului Educației, solicitată de directorul liceului din Chioggia, provincia Veneția, unde profesoara - beneficiară a unui contract anual pentru că era soția unui ofițer al Gărzii de Finanțe - lucra, a reieșit că aceasta era neatentă "față de elevi", deoarece era preocupată de "folosea continu telefonul".

Prin urmare, Curtea de Casație a confirmat concedierea, așa cum a stabilit deja Curtea de Apel din Veneția în 2021. În schimb, scrie presa italiană, în primă instanță, în 2018, Curtea refuzase concedierea ei, considerând că, în ciuda "dezorganizării” profesoarei, controlul ministerului, de trei zile, a fost o perioadă "prea scurtă" pentru a certifica cazul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Nu acum, sunt la plajă". Profesoara din Italia, acuzată că a lipsit de la școală 20 de ani din cei 24 de muncă, vrea să se apere