Antena Meniu Search
x

"Nu am văzut niciodată așa ceva". Medicii legiști israelieni, îngroziți de ce văd în timp ce identifică victimele atacului Hamas

Război Israel - Hamas. "Puteți vedea oameni nevinovați, care au fost măcelăriți", a declarat pentru i24NEWS dr. Chen Kugel, directorul Centrului Național de Medicină Legală din Israel. Din 7 octombrie, medicii legiști au examinat peste 950 de cadavre, dintre care aproximativ 500 au fost identificate. Aproape 300 de victime rămân neidentificate, iar sacii continuă să vină. "Nu am văzut niciodată așa ceva", le-a spus jurnaliștilor dr. Kugel.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.10.2023, 12:21

"Nu am văzut niciodată așa ceva". Medicii legiști israelieni, îngroziți de ce văd în timp ce identifică victimele atacului Hamas - Profimedia

A trecut peste o săptămână de la măcelul comis de teroriștii Hamas în comunitățile din jurul Fâșiei Gaza, iar praful încă se așează. La Centrul Național de Medicină Legală din Israel, medicii lucrează non-stop pentru a identifica cât mai multe dintre cele 1.400 de cadavre ale victimelor. Pare a fi o sarcină imposibilă uneori, după cum a explicat Dr. Chen Kugel, directorul Centrului Național de Medicină Legală din Israel, în fața jurnaliştilor. 

"Nu știu dacă vom putea preleva ADN din aceste probe, pentru că sunt foarte carbonizate. Unele dintre victime nu au fost împușcate, deoarece nu au fost descoperite fragmente de metal în corpurile lor, dar au fost arse. Este ca un crematoriu", mărturisește dr. Kugel. A dat exemplul a două persoane, ale căror cadavre au fost descoperite împreună, într-o cameră de siguranță făcută scrum. "Acesta este un adult care îmbrățișa pe copil. Cei doi au fost legați, apoi incendiați".

Legiști israelieni: 300 de victime, încă neidentificate

Din 7 octombrie, legiștii Centrului au verificat peste 950 de saci de cadavre. Unele dintre ele conțin rămășițele mai multor victime care proveneau din comunitățile de frontieră sau de la festivalul de muzică din deșert, precum și corpuri ale personalului forțelor de securitate.

Pe acelaşi subiect

"Nu am văzut niciodată așa ceva. Este sfâșietor, puteți vedea oameni nevinovați care au fost măcelăriți. Oameni care au fost împușcați după ce au fost legați, oameni arși până la moarte, legați împreună", a exclamat dr. Kugel.

Aproximativ 500 de cadavre au fost identificate până acum, dar există încă aproape 300 de victime încă neidentificate, iar sacii continuă să vină. Multe dintre cadavre au răni de gloanțe, mai ales în mâini, deoarece, în ultimele secunde, încercau să se protejeze.

Există, de asemenea, bebeluși arși și cadavre decapitate. Unele dintre rămășițe sunt atât de mutilate, încât s-ar putea să nu fie niciodată identificate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Nu am văzut niciodată așa ceva". Medicii legiști israelieni, îngroziți de ce văd în timp ce identifică victimele atacului Hamas