Antena Meniu Search
x

Video Captivi în infern. O tânără cu origini românești, răpită de teroriștii Hamas la festival. Au postat apoi imagini cu ea în timp ce imploră să fie cruţată: "O numeau câine"

Război Israel - Hamas. Captivi în infern, 240 de români sunt blocaţi în Fâşia Gaza de la începutul războiului și așteaptă cu disperare să fie salvați. Premierul Marcel Ciolacu a zburat azi în Israel şi i-a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu să fie de acord cu deschiderea coridoarelor umanitare. Asta pentru ca civilii captivi să scape cu viață înainte ca Armata israeliană să înceapă ofensiva terestră în Fâşia controlată de Hamas. Şeful Guvernului s-a întâlnit şi cu familii cu origini româneşti ce au rude în mâinile teroriştilor Hamas. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 17.10.2023, 19:45

Vezi și

Premerul Marcel Ciolacu, însoţit de ministrul de externe Luminiţa Odobescu şi de ministrul Angel Apărării au ajuns în zorii zilei în Israel la bordul unui avion militar Spartan. S-au întâlnit cu prim ministrul israelian pentru a pleda soarta românilor captivi în Gaza. Discuţiile au avut loc la reşedinţa lui Benjamin Netanyahu din Ierusalim. 240 de români, în general femei şi copii, au cerut ajutorul statului român pentru repatriere.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: Fac un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare în Gaza, sunt convins ca întreaga comunitate internațională se va implica pentru deschiderea coridoarelor umanitare și pentru a oferi asistență pentru refugiați. 

240 de cetăţeni români au cerut ajutor autorităților

Cristi Popovici, reporter Observator: Pentru cei 240 de cetăţeni români ca pentru milioane de alţi oameni ce trăiesc în închisoarea în aer liber din Gaza, singura portiţă de scăpare este deschiderea punctului de trecere a frontierei dintre Egipt și Gaza, de la Rafah. Deocamdată însă decizia de deschidere a graniţelor întârzie.

Pe acelaşi subiect

Hashem Abu Lafi, Asociaţia Prietenie Româno-Palestiniană: De foame ei nu cred că pățesc ceva, se descurcă între ei, se ajută unul pe altul, ăla are o pâine îi dă la celălalt, de alimente nu au probleme deocamdată. Unii dintre ei stau la prieteni, au plecat de la casele lor de la început spre Rafah, e singurul loc prin care pot fi scoși de acolo. 

Drame teribile sunt și de cealaltă parte a baricadei. Doi tineri israelieni cu origini româneşti au fost răpiţi de teroriştii Hamas şi nu se mai ştie nimic despre soarta lor. Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Ierusalim cu familiile celor răpiţi.

Răpiți de teroriștii Hamas și fără cale de scăpare

Moran Sella Yanai, un designer de bijuterii renumit în Israel, se distra la festivalul de muzică Supernova, în apropiere de Fâşia Gaza. De acolo, de lângă prietenii ei, a fost răpită de teroriştii Hamas, în timpul atacului. Militanţii Hamas au publicat apoi imagini cu tânăra, cu mâinile la spate, în timp ce imploră să fie cruţată.

Cumnatul fetei: O numeau câine sau cățea de evreică și spuneau ce o să îi facă. Este sora soției mele, e ca și cum ar fi sora mea cea mică. Un suflet minunat iubitor pașnic, o artistă cu o fire creatoare și o ființă foarte iubitoare. 

Bar Kuperstein este un alt tânăr a căruit familie vine din România. Şi el a fost răpit la acelaşi festival, considerat, culmea, o sărbătoare a păcii. La 21 de ani, Bar Kuperstein muncea din greu și era capul familiei, după ce tatăl său a făcut accident cu mașina și a ajuns în scaun cu rotile. Făcea parte din organizatorii festivalului. Tânărul nu a reușit să scape din vânătoarea de oameni declanşată de teroriști.

Şi mama lui a văzut pe internet imaginile cu răpirea şi torturarea lui. Disperată, femeia spune că îşi vrea copilul înapoi sănătos.

"Hamas, o grupare teroristă care ține ostatică populația palestiniană pentru a satisface interesele sale extremiste"

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României: România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel în ultimele zile. Nivelul atrocităților Hamas, o grupare teroristă care ține ostatică populația palestiniană pentru a satisface interesele sale extremiste. 

Benjamin Netanyahu, prim-ministru Israel: Şi aşa lumea civilizată va lupta unită împotriva naziştilor, uniţi vom lupta împotriva statului islamic, ISIS. După care lumea civilizată va trebui să se unească pentru Israel şi să lupte să eradicheze Hamas.

Presa din Israel notează că Marcel Ciolacu este primul lider mondial care vizitează Israelul de la începutul războiului cu teroriștii Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Captivi în infern. O tânără cu origini românești, răpită de teroriștii Hamas la festival. Au postat apoi imagini cu ea în timp ce imploră să fie cruţată: "O numeau câine"