Antena Meniu Search
x

Video "Nu se ştie nimic de ea. Dumnezeu să îi ierte pe toţi!" Florentina şi Alina, dispărute după incendiul devastator din Valencia: româncele nu apar pe nicio listă

Două românce, mamă şi fiică, ar putea fi printre victimele incendiului din Valencia. Vecinii şi apropiaţii spun că nu le-au mai văzut din ziua în care clădirea a fost înghiţită de flăcări. Florentina şi Alina nu figurează însă pe nicio listă a autorităţilor. Dar până când analiza ADN nu va fi finalizată, spaniolii nu fac publică nicio identitate.

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 20:14

Vezi și

Româncele, mamă şi fiică, locuiau chiar în apartamentul de deasupra celui unde a pornit incendiul, la etajul 8. Stăteau cu chirie în clădirea care a ars ca o torţă. În 30 de secunde, din cauza vântului, flăcările au înghiţit blocul şi mai apoi, s-au întins la un imobil de lângă. "Era cetăţean spaniol, tatăl ei fiind spaniol, valencian. Florentina era divorţată, deci trăia singură cu fetiţa în apartament care era închiriat în acest complex. Mai sunt 3 persoane la care trebuie să vină ADN-ul, suspiciunea este că două dintre ele sunt românce", a declarat Cristina Moscu.

Poliţia nu face publică identitatea niciunei victime până sunt găsiţi toţi cei daţi dispăruţi

Aministratorul blocului, tot o româncă, este inca in stare de soc. "În rezidenţialul Rafael Alberti locuiau două persoane, o adolescentă şi mama ei care erau cetăţeni români. Din ceea ce ştiu, zona cea mai afectată, în general, morţii care au fost localizaţi au fost de la etajul 7-8 în sus", a declarat Adriana Banu, administratorul blocului. Florentina şi Alina sunt date dispărute de cei din comunitate. Vecinii nu le au mai vazut din ziua tragediei. "Să ne ferească Dumnezeu de aşa ceva! Fără cuvinte sunt! Nu ştie nimic de ea. Nu se ştie nimic de ea. Dumnezeu să îi ierte pe toţi!", spune o vecină. Doar 7 dintre cele 10 cadavre au fost identificate până acum, pentru restul e nevoie de analize suplimentare.

"Poliţia nu dă niciun fel de informaţii. Deocamdată, nu avem nimic oficial, nu avem identitatea clară a celor care sunt decedaţi", a declarat Adriana Banu, administratorul blocului. Pe reţelele de socializare, prietenii adolescentei postează mesaje de condoleanţe. O altă familie de români a rămas fără nimic. Nu mai au nici acte şi au cerut sprijin consular. "Bunica a ieşit în papuci de casă, fără nimic, nimic. Familia aceasta de 4 persoane ar fi trebui susţinută. Ei au sunat şi au spus că nu au acte. Ar fi trebuit sa trimită pe cineva de la consulat să îi ajute", a declarat Cristina Moscu.

Toţi cei care au rămas fără case vor fi mutaţi într-o clădire a primăriei şi vor primi 6.000 de euro de persoană, plus bani de chirie. La patru zile de la incendiu, locatarii au putut intra în parcarea subterană pentru a-şi recupera maşinile si seifurile. Astăzi, la Valencia au mers regele Spania Felipe si regina Letizia. Clădirea ar fi ars ca o torţă din cauza materialelor inflamabile de pe faţadă. Iar tragedia a scos la iveală că între 1996 şi 2006, mii de clădiri ar fi fost placate cu acelaşi material.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Nu se ştie nimic de ea. Dumnezeu să îi ierte pe toţi!" Florentina şi Alina, dispărute după incendiul devastator din Valencia: româncele nu apar pe nicio listă