Antena Meniu Search
x

Video Incendiul din Valencia: Două românce, care locuiau în blocul mistuit de flăcări, sunt de negăsit. Anunțul MAE

Două românce care locuiau în blocul mistuit de flăcări în Valencia sunt date dispărute. Ar fi vorba despre o mamă şi fiica sa, care nu au mai fost văzute din ziua incendiului. Bilanţul oficial al tragediei este de zece morţi, iar autorităţile spaniole spun că nu mai caută pe nimeni în prezent. Toate victimele sunt în prezent în curs de identificare, cu ajutorul probelor ADN.

de Redactia Observator

la 25.02.2024, 20:18

Vezi și

Româncele, o femeie şi fiica adolescentă, stăteau de doi ani cu chirie în imobilul respectiv. Locuiau la etajul 8 al turnului de 14 etaje exact deasupra apartamentului de unde a izbucnit incendiul. Presa locală scrie că toate persoanele decedate locuiau la etajele 8 şi 9, de unde nu au mai putut coborî după declanşarea infernului de foc.

Incendiul din Valencia: MAE susține că nu sunt români printre persoanele dispărute

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia. 

"Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute", conform instituţiei.

Pe acelaşi subiect

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

"Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale", au transmis reprezentanţii MAE 

10 morți după incendiu devastator de la blocul din Valencia

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute.

În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Incendiul din Valencia: Două românce, care locuiau în blocul mistuit de flăcări, sunt de negăsit. Anunțul MAE