Antena Meniu Search
x

"Nu sunt un erou". Un român, împuşcat de un bătrân bogat din Austria pe care voia să-l jefuiască. Cum a fost prins unul dintre colegii hoţului, în Timişoara

Un austriac în vârstă de 71 de ani a împuşcat un hoţ român ce îi intrase în casă. "Nu sunt un erou", spune bărbatul. Trei persoane au participat la acel jaf ratat, iar unul dintre ei a prins în România.

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 15:57

"Nu sunt un erou". Un român, împuşcat de un bătrân bogat din Austria pe care voia să-l jefuiască. Cum a fost prins unul dintre colegii hoţului, în Timişoara
- Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit krone.at, în noaptea de 7 spre 8 februarie, în jurul orei 01:00, trei români au intrat în casa unei familii bogate din Würnitz, districtul Korneuburg. În casă se aflau proprietarul, în vârstă de 71 de ani, şi soţia acestuia în vârstă de 50 de ani. Câinii familiei au dat alerta, iar femeia s-a trezit şi a mers să vadă ce se întâmplă. A fost atacată de unul dintre hoţi cu o bară metalică. Trezit de zgomote, bărbatul a venit în ajutorul soţiei.

Unul dintre suspecţi, prins la Timişoara

Hoţii s-au speriat şi ei au plecat fără să fure nimic. Doar că în timp ce fugeau, bărbatul l-a împuşcat în spate pe unul dintre ei. După ce ceilalţi doi au fugit, proprietarul a chemat autorităţile. Medicii spun că românul împuşcat se află într-o stare gravă. Poliţiştii, pe de altă parte, au anchetat cazul şi spun că toţi cei trei care făceau parte din această bandă erau de naţionalitate română.

"Clientul meu a acționat în mod clar în legitimă apărare. A trebuit să-și apere soția, care fusese atacată anterior. Cazul este foarte clar pentru mine. Bărbații au acționat cu o brutalitate pe care nu am mai văzut-o până acum", spune Peter Philipp, avocatul proprietarului care l-a împușcat pe tâlharul român. "Nu sunt un erou. Am făcut doar ceea ce ar trebui să facă toată lumea", a declarat proprietarul.

Poliţia din Austria i-a dat în urmărire internaţională pe cei doi care au reuşit să fugă, iar unul dintre suspecţi a fost reţinut la Timişoara, în Sânnicolau Mare. "În cursul zilei de 9 februarie 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu polițiștii orașului Sânnicolau Mare au depistat, pe strada Mihai Viteazu din localitatea Sânnicolau Mare un bărbat, în vârstă de 45 de ani, urmărit internațional. Față de acesta, autoritățile judiciare din Austria au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie pe teritoriul acestui stat", a transmis IPJ Timiș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » "Nu sunt un erou". Un român, împuşcat de un bătrân bogat din Austria pe care voia să-l jefuiască. Cum a fost prins unul dintre colegii hoţului, în Timişoara