Antena Meniu Search
x

"Nu vreau să moară tati!" O fetiţă de 7 ani vinde prosoape pictate de ea ca să strângă bani pentru tatamentul tatălui, bolnav de cancer

Când boala intră pe uşă, afectată este întreaga familie, iar suferinţa este purtată la comun. A înţeles asta o mamă a patru copii, când soţul ei, artist tatuator, s-a îmbolnăvit de cancer la creier.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.11.2020, 17:15

  • Costurile operaţiei ajung la 100.000 de dolari, bani pe care familia nu îi are.
  • Tatăl a descoperit că este bolnav de cancer la creier, în stadiul trei.

Pentru intervenţia chirurgicală, care va avea loc în Sydney, familia are nevoie de 100.000 de dolari, bani pe care aceştia încearcă să îi strângă.

Viaţa lui Diego Wernicke s-a schimbat complet în martie 2019, atunci când a avut o criză severă chiar sub ochii fetelor sale, Luna, în vârstă de 5 ani şi Mili, în vârstă de 3 ani. Copilele au fost cele care au alertat vecinii, iar bărbatul a fost dus la spital.

Diagnosticul a lăsat liniştea să vorbească pentru întreaga familie: cancer la creier, stadiul trei.

Medicii din oraş au refuzat să facă orice intervenţie, riscul de a afecta creierul când tumora ar fi atinsă era mult prea mare. Atunci singura speranţă a familiei a devenit un renumit chirurg din Australia, Charlie Teo, potrivit soţiei, Hayley Allen, în vârstă de 32 de ani.

„Charlie Teo crede că poate scoate 99% din tumoare”, a spus aceasta. „Evident că u îmi pot oferi o siguranţă, un răspuns definitiv, dar operaţia poate adăuga ani în viaţa sa, în comparaţie cu cele 12 luni de viaţă, aşa cum i s-au oferit acum”

Fără o intervenție chirurgicală, prognosticul care îi asigură doar 12 luni de trăit va fi complet nefolositor pentru fiul lor de doar 5 luni care nu îşi va aduce aminte niciodată cine e tatăl lui.

Din păcate pentru familie, domnul Teo trebuie să fie invitat în Queensland de un spital public pentru a face operația - lucru care nu s-a întâmplat de 35 de ani.

În ciuda eforturilor depuse de ei, cerând scrisori și recomandări medicilor pentru a-l aduce pe faimosul chirurg în ţară, cuplul nu a avut noroc, aşa că au trecut la planul B: strângerea de fonduri pentru a-l transporta pe acesta în Sydney, la spital.

„Toate spitalele publice spun că nu pot face nimic, așa că trebuie să-l ducem la Sydney, astfel încât să le pot spune copiilor mei că am încercat totul pentru a-l ține pe tatăl lor în viață”, a spus doamna Allen.

Fiica lor cea mare, Luna, care acum are șapte ani, a fost puternic afectată după ce și-a văzut tatăl cum a avut prima criză.

„A căzut în genunchi ţipând: Nu vreau să moară tati!, iar acum o ducem la un terapeut pentru a trece peste trauma suferită”

Pentru a-și ajuta tatăl, Luna a scos la licitație prosoape de ceai pictate pe Instagram.

Până acum, potrivit Daily Mail, a reuşit să strângă 600 de dolari datorită oamenilor buni, unii dintre ei oferind chiar peste 130 de dolari pentru un singur prosop.

Familia a fost asigurată că odată ce strâng banii, operaţia paote avealoc în următoarea zi, motiv pentru care fac tot posibilul de a acoperi întreaga sumă, dar şi de a supravieţui în continuare, plătind facturile, dar şi tratamentele pentru spitalizarea tatălui.

Au fost uimiţi de donațiile generoase ale oamenilor și speră să strângă încă 50.000 de dolari pentru operația care va salva viaţa unui tată atât de iubit de copiii săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » "Nu vreau să moară tati!" O fetiţă de 7 ani vinde prosoape pictate de ea ca să strângă bani pentru tatamentul tatălui, bolnav de cancer