Antena Meniu Search
x

Numărul cazurilor de Covid din India este aşteptat să crească la un milion pe zi. Vârful valului doi, la sfârşitul lunii mai

India se luptă pentru a contracara pandemia de Covid, care a paralizat sistemul de sănătate, mii de pacienţi așteptând zilnic paturi de spital, oxigen și ventilatoare. Devastarea se poate intensifica în următoarele zile, deoarece virusul se răspândește incontrilabil în zonele rurale ale țării.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.05.2021, 16:16

India ar putea avea 1 milion de cazuri pe zi, până la sfârşitul lunii mai

India a raportat 10 milioane de cazuri în ultimele patru luni. Cu toate acestea, experții din întreaga lume suspectează că numărul oficial al deceselor și infecțiilor este subestimat, în mare măsură. Într-un interviu acordat Sputnik, dr. Monalisa Sahu, consultant în boli infecțioase şi medic la spitalul Yashoda, Hyderabad, a povestit experianţa sa într-o unitate de îngrijire COVID și modul în care mutațiile virusului schimbă natura bolii în țară.

"A existat o creștere uriaşă a cazurilor de COVID-19 în timpul celui de-al doilea val. Ar putea fi atribuită lipsei de aderare la comportamentul adecvat COVID de către publicul larg. Blocajele stricte care au fost impuse în timpul primului val, care au avut o contribuție majoră la reducerea primului val, nu au fost implementate în timpul celui de-al doilea val. În consecință, oamenii erau mai neatenţi în comportamentul lor și erau puțin preocupați de măsurile care trebuie urmate pentru a reduce răspândirea rapidă a bolii. Adunările în masă au contribuit la creșterea multiplă a cazurilor COVID-19", spune medicul.

El precizează că ratele ridicate de infectivitate și transmisibilitatea noilor variante, care aproape au înlocuit tulpina inițială a virusului, s-au adăugat în continuare acestei sarcini. Noua tulpină este extrem de contagioasă și se reproduce rapid, permițând virusului să se înmulțească rapid și, prin urmare, transmiterea infecției este mare.

Pe acelaşi subiect

"Vârful este așteptat până la sfârșitul lunii mai. Dacă ne uităm la tendințele ultimelor două vârfuri din Regatul Unit și din celelalte țări europene, numărul cazurilor a crescut de aproximativ 5-10 ori. Aplicând același lucru pentru India și văzând ratele de infectare ridicate ale virusului și transmisibilitatea ridicată , se așteaptă ca numărul cazurilor din India să crească la aproximativ 750.000 aproximativ pe zi, putând atinge și un milion pe zi", a declarat dr. Monalisa Sahu.

Specialistul precizează că variantele mai aparte ale virusului se comportă ca viruși noi, populația fiind mai vulnerabilă la variantele mai noi ale virusului. Ratele ridicate de infectivitate și transmisibilitatea ridicată a virusului au contribuit în mod major la această creștere rapidă. Au fost observate modificări semnificative ale comportamentului, indicând o atitudine relativ relaxată a populaţiei în comparație cu primul val, în ceea ce privește aderarea fermă la comportamentul adecvat COVID. Medicul spune că trebuie inițiată imediat implementarea unor măsuri stricte de blocare.

"Pe măsură ce virusul suferă o replicare, acesta își modifică structura genetică, procesul cunoscut sub numele de mutație. Anumite mutații se acumulează, oferind un avantaj de supraviețuire virusului, provocând o creștere multiplă a ratei de infectivitate și a ratei de transmisibilitate. Anumite variante mutante prezintă, de asemenea, proprietățile evadării imune, comportându-se ca un nou virus", spune medicul.

Populația masivă din India a fost un factor de descurajare semnificativ în implementarea cu succes a programului de vaccinare, spune medicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Numărul cazurilor de Covid din India este aşteptat să crească la un milion pe zi. Vârful valului doi, la sfârşitul lunii mai