Antena Meniu Search
x

Un renumit medic infecționist din SUA a murit de Covid în India, unde plecase pentru a-și salva familia

Un distins medic din New Jersey, considerat „un gigant în domeniul bolilor infecțioase” a murit de COVID-19 în India. Dr. Rajendra Kapila a fost profesor la Rutgers New Jersey Medical School și a fost membru fondator al New Jersey Infectious Disease Society.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.05.2021, 22:49

Un renumit medic infecționist din SUA a murit de Covid în India, unde mersese pentru a-și salva familia
Un renumit medic infecționist din SUA a murit de Covid în India, unde mersese pentru a-și salva familia - Rutgers

Bărbatul în vârstă de 81 de ani a murit în India, pe 28 aprilie, la aproape trei săptămâni după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, potrivit Hindustan Times.

Medicul plănuia să petreacă cel mult o săptămână în India

Fosta soție a lui Kapila, dr. Bina Kapila, a spus că medicul a plecat în India - unde pandemia s-a dezlănțuit - pentru a ajuta la îngrijirea familiei sale și a planificat ca aceasta să fie o scurtă călătorie, de o săptămână. 

Rajendra Kapila și-a luat diploma de medicină în 1964 la Universitatea din Delhi și și-a finalizat rezidența în India, conform biografiei sale.

Pe acelaşi subiect

Școlit în India, doctorul Rajendra Kapila s-a mutat în SUA

După ce s-a mutat în Statele Unite, a fost intern, rezident și medic la un spital din Newark, New Jersey.

"Timp de 50 de ani, dr. Kapila a servit ca pilon fundamental al Școlii de Medicină din New Jersey, Spitalul Martland și Spitalul Universitar, unde a oferit îngrijire a zeci de mii de pacienți și a instruit numeroase generații de studenți la medicină, rezidenți și semeni", spun cei care au lucrat alături de el, potrivit abcnews.go.com.

„Un gigant autentic în domeniul bolilor infecțioase, dr. Kapila a fost recunoscut la nivel mondial și a căutat pentru cunoștințele sale legendare și o înțelegere clinică extraordinară în diagnosticarea și tratarea celor mai complexe boli infecțioase”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, a primit premiul pentru excelență în predare de la Universitatea de Medicină și Stomatologie din New Jersey.

Medicul Rajendra Kapila fusese vaccinat cu Pfizer în SUA

Soția lui Rajendra Kapila a declarat pentru Hindustan Times că acesta fusese vaccinat cu ambele doze de vaccin Pfizer în SUA, înainte de a pleca în India.

Deși riscul să facă o formă gravă de Covid-19 ar fi trebuit să fie semnificativ mai mic, ca urmare a vaccinării, medicul Rajendra Kapila s-a îmbolnăvit în India și a murit după trei săptămâni de la depistarea virusului. 

Potrivit fostei sale soții, medicul în vârstă de 81 de ani suferea de diabet și complicații cardiace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un renumit medic infecționist din SUA a murit de Covid în India, unde plecase pentru a-și salva familia