Antena Meniu Search
x

Numărul trei din Hamas ar fi fost ucis de o operaţiune israeliană. Anunţul, făcut de SUA

Război Israel - Hamas. Israelul l-a ucis săptămâna trecută pe al treilea om la comandă al grupării militante Hamas, Marwan Issa, a anunţat luni Casa Albă, după ce Israelul a declarat anterior că acesta a fost ţinta unei lovituri aeriene în Gaza, dar nu a confirmat moartea sa, transmite France24, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 07:00

Numărul trei din Hamas ar fi fost ucis de o operaţiune israeliană. Anunţul, făcut de SUA
- Profimedia

Marwan Issa, în vârstă de 58 de ani, a fost mâna dreaptă a lui Deif până la moartea sa, la 11 martie 2024, într-un atac aerian israelian. Issa a fost o ţintă-cheie pentru Nili, o unitate specială înfiinţată de Shin Bet, serviciul de securitate internă al Israelului, şi de serviciul de informaţii Mossad pentru a-i depista pe membrii Hamas responsabili de atacurile din 7 octombrie. De la atacul transfrontalier mortal al Hamas din 7 octombrie 2023, autorităţile israeliene i-au vizat pe liderii de vârf ai grupării militante palestiniene, ucigându-l pe adjunctul Hamas Saleh al-Arouri aproape trei luni mai târziu într-un atac ţintit în Beirut, Liban.

Într-o convorbire telefonică desfăşurată luni, preşedintele american Joe Biden i-a spus premierului israelian Binyamin Netanyahu că este profund îngrijorat de o ofensivă terestră planificată în Rafah, adăugând că o operaţiune în oraşul supraaglomerat din sudul Gaza ar fi o "greşeală". Forţele israeliene au lansat un alt raid luni dimineaţa devreme asupra spitalului Al-Shifa din nordul Gaza, unde zeci de mii de oameni s-au adăpostit. Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la acest raid, menţionând că "spitalele nu ar trebui să fie niciodată câmpuri de luptă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Numărul trei din Hamas ar fi fost ucis de o operaţiune israeliană. Anunţul, făcut de SUA