Antena Meniu Search
x

Video Armata israeliană a mai salvat doi ostatici din Fâşia Gaza. IDF susţine că a ucis 100 de inamici în operaţiune

Război Israel - Hamas. Armata israeliană a salvat în această dimineaţă doi ostatici din Fâșia Gaza. E vorba despre doi barbati, de 60, respectiv 70 de ani, de origine argentiniană, răpiți de militanții Hamas în atacul din 7 octombrie. Ambii erau ţinuţi într-o clădire rezidențială din orașul Rafah, la granița de sud. În raidul care a dus la eliberarea lor, ar fi fost ucişi aproape 100 de palestinieni, anunţă oficialii Rafah. Israelul spune că aproximativ 100 de ostatici rămân în continuare în captivitate.

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 12:28

Vezi și

Israelul a lansat o operațiune a forțelor speciale care a permis eliberarea a doi ostatici israelieni din Rafah, în timpul unor lovituri aeriene luni dimineața, despre care oficiali locali din domeniul sănătății au declarat că au ucis 37 de persoane și au rănit alte zeci, în orașul din sudul Gaza. O operațiune comună a Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), a serviciului de securitate internă israelian Shin Bet și a Unității Speciale de Poliție din Rafah i-a eliberat pe Fernando Simon Marman, 60 de ani, și Louis Hare, 70 de ani, a declarat armata israeliană, citată de Reuters.

Avioane, tancuri și nave israeliene au luat parte la lovituri

Cei doi bărbați, care au fost răpiți de Hamas din Kibbutzul Nir Yitzhak la 7 octombrie, se aflau în stare bună și au fost duși la Complexul medical Tel Hashomer, a precizat armata. „A fost o operațiune foarte complexă”, a declarat locotenent-colonelul Richard Hecht, purtător de cuvânt al armatei israeliene. „Am lucrat mult timp la această operațiune. Am așteptat condițiile potrivite”.

Ostaticii erau ținuți la etajul al doilea al unei clădiri care a fost străpunsă cu o încărcătură explozivă în timpul raidului, în care au avut loc schimburi intense de focuri de armă, a declarat Hecht.

Pe acelaşi subiect

În același timp, a fost efectuat un atac aerian pentru a permite extragerea forțelor, a precizat el.

Atacurile aeriene au provocat panică generalizată în Rafah, deoarece mulți oameni dormeau când au început loviturile, au declarat locuitorii contactați de Reuters prin intermediul unei aplicații de chat. Unii s-au temut că Israelul și-a început ofensiva terestră în Rafah.

Avioane, tancuri și nave israeliene au luat parte la lovituri, fiind lovite două moschei și mai multe case, potrivit rezidenților. Armata israeliană a declarat luni că a efectuat o „serie de lovituri” în sudul Fâșiei Gaza care s-au „încheiat”, fără a oferi mai multe detalii.

Președintele american Joe Biden i-a spus duminică premierului Benjamin Netanyahu că Israelul nu ar trebui să lanseze o operațiune militară în Rafah fără un plan credibil pentru a asigura siguranța celor aproximativ 1 milion de persoane care se adăpostesc acolo, a precizat Casa Albă. Agențiile umanitare spun că un asalt asupra Rafah ar fi catastrofal. Acesta este ultimul loc relativ sigur din enclavă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Armata israeliană a mai salvat doi ostatici din Fâşia Gaza. IDF susţine că a ucis 100 de inamici în operaţiune