Antena Meniu Search
x

Nuntă cu peste 400 de cupluri, în Indonezia

Ultima zi a anului a fost una cu totul deosebită pentru peste 400 de perechi tinere şi mai puţin tinere din capitala Indoneziei.

Vezi și

Ultima zi a anului a fost una cu totul deosebită pentru peste 400 de perechi tinere şi mai puţin tinere din capitala Indoneziei. Îndrăgostiţii s-au căsătorit oficial într-o ceremonie colectivă, organizată de primărie pentru logodnicii din familii nevoiaşe. Unele cupluri convieţuiau deja de ani buni şi aveau şi copii, dar nu dispuneau de bani pentru... nuntă.

Nu mai puţin de 437 perechi au profitat de oferta primăriei pentru a devenii familii cu acte în regulă. Mirii şi mai ales miresele şi-au îmbrăcat cele mai frumoase haine tradiţionale şi, împreună cu rudele, s-au îndreptat spre cortul instalat în centrul capitalei, pentru ceremonie. Adăpostul s-a dovedit aproape neîncăpător pentru mulţimea însurăţeilor, dar aglomeraţia nu a contat pentru mirii fericiţi că pot face nunta.

Ceremoniile propriu-zise nu au fost prea solemne. Fiecare cuplu a luat loc în faţa unui funcţionar, pentru a semna documentele care le dovedesc noul statut familial. Mai întâi, însă, au ascultat un discurs al guvernatorului capitalei, cel care iniţiase evenimentul. El a explicat că nu a căutat să stabilească vreun record, ci pur şi simplu să-i ajute pe cetăţenii mai săraci.

După nuntă, perechile proaspăt căsătorite s-au aliniat pentru a-i mulţumi guvernatorului. 

Indonezia este ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume, iar tradiţiile religioase locale impun, pentru nunţi, cheltuieli pe care mulţi nu şi le pot permite. Cu ajutorul unor donatori, primăria le-a oferit mici cadouri şi o zestre simbolică pentru fiecare mireasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Nuntă cu peste 400 de cupluri, în Indonezia