Antena Meniu Search
x

Tot ce trebuie să ştii despre nunta regală

Nunta Regală, cel mai așteptat eveniment al anului se apropie cu pași repezi. Poate cel mai râvnit burlac al planetei - Prințul Harry și una dintre cele mai frumoase actrițe de la Hollywood - Meghan Markle își vor uni destinele sâmbătă, 19 mai, la Capela "Saint George" din Windsor.

Nadina Zisu
de Nadina Zisu

la 18.05.2018, 23:30

Nunta Regală, cel mai așteptat eveniment al anului se apropie cu pași repezi. Poate cel mai râvnit burlac al planetei - Prințul Harry și una dintre cele mai frumoase actrițe de la Hollywood - Meghan Markle își vor uni destinele sâmbătă, 19 mai, la Capela "Saint George" din Windsor.

Sute de oaspeți sunt așteptați la nuntă, iar milioane de oameni vor urmări live ceremonia care va rămâne în istorie - "un eveniment împărtășit cu întrega lume, plin de tradiție, dar totodată modern", așa cum chiar Meghan și Harry îl descriu.

Primii invitați vor sosi între orele 09:30 și 11:00 (orele 11:30-13:00 în România), iar la ora 11:20 (ora 13:20 a României), mirii vor intra în Capela "Saint George" - o biserică ce datează din secolul al XV-lea, aflată în incinta Castelului Windsor. Ceremonia va fi oficializată de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby - cel care a botezat-o pe Meghan în luna martie și va dura aproximativ o oră.

Totul va fi transmis în timp real, de la început până la sfârșit.

O fanfară de 20 de trompete din argint și platină le vor călăuzi pașii viitorilor proaspăt căsătoriți. Primul lucru pe care îl vor face imediat ce vor părăsi biserica după ceremonie, va fi o plimbare printre cei veniți să ia parte la ceremonie și să îi felicite, pe drumul ce leagă Castelul Windsor de Snow Hill.

Aproape o sută de mii de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la Nunta Regală

Fiind așteptați în jur de 100 de mii de oameni, serviciile de securitate vor fi pe măsură. Poate cea mai amplă operațiune, așa cum spun autoritățile.

Vor fi amplasate bariere pentru a preveni atacurile cu autovehicule, patrule cu polițiști înarmați la fiecare pas și câini-polițiști. De toate acestea se vor asigura Serviciul Național de Poliție Aeriană, Poliția din Thames Valley, Poliția de Transport Britanică, Poliția Metropolitană și Poliția Surrey.

Iar pentru ca turiștii veniți din toate colțurile lumii să se bucure de un weekend de pomină, barurile și restaurantele vor fi deshise, de vineri până duminică inclusiv, până la ora 01:00, față de ora 11:00, așa cum impune programul obișnuit.

Decizia patronilor de localuri a fost luată, de altfel, și pentru că, în aceeași zi va avea loc finala Cupei FA, pe stadionul din Wembley.

Invitaţiile de nuntă - simple, dar extrem de elegante

Inviațiile de nuntă au fost gândite, de asemenea, în cel mai mic detaliu. Simple, dar foarte elegante, au fost realizate din carton englezesc, tipărite cu cerneală americană, au margini aurii și poartă insigna Prințului Charles.

Acestea sunt făcute de Barnard & Westwood, companie care deţine din anul 1985 mandatul regal pentru tipărire şi legătorie.

Invitaţii - de la nume sonore la oameni simpli

Spre deosebire de nunta prințului William și a ducesei de Cambridge, Kate Middleton, ceremonie ce a avut loc în Catedrala din Westminster și a avut 3.000 de invitați, nunta prințului Harry cu Meghan Markle va fi un eveniment mult mai intim, cu aproape 600 de oaspeți.

Alte 2.600 de persoane sunt invitate, însă, să sărbătorească alături de Familia Regală, după zidurile Castelului Windsor. Nu vor face parte congregație, dar vor primi cârnați și câte o ceașcă de ceai.

Printre aceștia se vor număra peste 1.200 de persoane care au servit comunitatea și au arătat spirit de conducere, 200 de oameni din organizații caritabile, asociații și fundații umanitare cu care Familia Regală are o strânsă legătură și 100 de elevi din două școli din școli din Windsor.

Membrii comunității castelului Windsor și membri ai gospodăriilor regale și ai Crown Estate au fost, de asemenea, invitați.

Lista oficială a oaspeţilor - un secret bine păstrat

Nimeni nu știe, însă, cine a primit invitațiile oficiale la Nunta Regală. Palatul Kensington nu a făcut publică, până la ora actuală, o listă oficială a oaspeților. 

Regina Elisabeta a II-a este, cu siguranță, invitatul numărul unu la ceremonia mult așteptată. De asemenea, toți membrii Familiei Regale vor fi prezenți, la fel și prietenii apropiați ai cuplului.

Sunt așteptați și membri ai altor Case Regale, ai Bisericii, dar și politicieni. Atât britanici, cât și străini. 

Iar cum Meghan Markle este o actriță cunoscută la Hollywood, cu siguranț, printre oaspeții de sâmbătă la Castelul Windsor se vor număra și nume sonore din lumea filmului. Cel mai probabil, vor fi prezenți foști colegi din serialul "Suits", precum Gabriel Macht, Patrick J. Adams și Sarah Rafferty - actori de renume cu care Meghan Markle a împărțit platourile de filmare ale celebrului serial.

De asemenea, zvonuri spun că ar fi așteptați și Elton John, Serena Williams și David Beckham și chiar fetele de la "Spice Girls".

Frumoasa Meghan Markle va fi condusă la altar de mama sa. Tatăl său nu va fi prezent

Dat fiind faptul că multe celebrităţi vor petrece sâmbătă alături de miri la Castelul Windsor, încă de când a fost făcut anunțul căsătoriei, mulți s-au întrebat dacă Donald Trump va veni de peste ocean la Nunta Regală.

Meghan Markle s-a declarat, public, un critic dur al președintelui american, numindu-l misogin.

De altfel, Donald Trump a confirmat, când a fost întrebat, că nu a primit nicio invitație din partea prințului Harry și a frumoasei Meghan Markle. Și-a exprimat, în schimb, admirația pe care le-o poartă și le-a urat multă fericire.

Poate unul dintre cei mai importanți oameni din viața sa, însă, nu va fi nici el acolo. Tatăl viitoarei prinţese, a anunţat cu câteva zile în urmă că nu-şi va conduce fiica la altar, aşa cum era prevăzut, şi nici nu va lua parte la ceremonie. Vestea a fost confirmată și de Meghan.

“Din nefericire, tatăl meu nu va veni la nuntă”, a anunţat viitoarea mireasă într-un comunicat emis joi de palatul Kensington.

Thomas Markle, a suferit miercuri o operație la inimă şi va avea nevoie de timp pentru a se reface.

Și nu este singurul membru al familiei lui Meghan Markle care nu va fi alături de aceasta pe 19 mai. Nici sora sa, Samantha Markle nu va fi prezentă. Aceasta și-ar fi fracturat glezna, într-un accident survenit chiar miercuri și a anunțat că nu poate veni la nunta surorii sale, asta după ce a lansat o serie de critici la adresa Casei Regale, din cauză că nu l-ar fi ajutat pe tatăl lor cu banii pentru operația la inimă.

Actrița va fi condusă la altar de către de tatăl mirelui, prinţul Charles, a anunţat, vineri, Palatul Kensington.

Aranjamentele florale 

Aranjamentele florale au fost puse la punct de cunoscuta Philippa Craddock. Vor fi compuse din trandafiri albi - unele dintre florile preferate ale Prințesei Diana și bujori - preferații lui Meghan.

Cavaler de onoare ar putea fi chiar fratele prințului Harry - prințul William, dat fiind faptul că Harry a avut același rol la nunta acestuia, însă cei doi nu au confirmat nimic. Cert este că Prinţii George şi Charlotte se vor număra între cavalerii şi domnişoarele de onoare din alaiul miresei, la Nunta Regală. 

Săptămâna trecută, biroul prinţului Harry a anunţat că toate rolurile de domnişoare de onoare vor fi deţinute de copii, pentru că Markle nu a putut alege între prietenele ei pentru această poziţie.

Prinţesa Charlotte, în vârstă de 3 ani, va fi alături de Florence van Cutsem (3 ani) şi Zalie Warren (2 ani), finele prinţului Harry, de Remi şi Rylan Litt, de 6 şi 7 ani, care sunt finele lui Markle, şi de Ivy Mulroney (4 ani), fiica Jessicăi Mulroney, prietena lui Markle.

Meghan Markle ar putea purta aceeaşi diademă pe care a avut-o Prinţesa Diana la nunta cu Prinţul Charles

Cum tradiția cere ca în ziua nunții mireasa să poarte un lucru împrumutat, există zvonuri că Meghan ar putea purta aceeași diademă pe care prințesa Diana a purtat-o ​​în ziua nunții sale cu prințului Charles.

Rochia de mireasă - un mister până în ziua marelui eveniment

Cât despre rochia de mireasă... putem spune că e unul din secretele cel mai bine păzite ale acestui eveniment. Presa străină a vehiculat mai multe nume ale designerilor cu care Meghan este prietenă și la care ar putea apela, însă nu a scăpat nici măcar un mic indiciu în privința alegerii făcute.

Muzica - elementul cheie al petrecerii de la Castelul Windsor

Și pentru că că o petrecere fără muzica potrivită nu e una reușită, Meghan Markle și Prințul Harry au ales mai mulți muzicieni pentru a le cânta în cea mai specială zi a vieții lor, printre care se vor număra membrii unui cor, un violoncelist și o soprană.

Verighetele - un detaliu plin de tradiţie

Verigheta lui Meghan va fi cel mai probabil făcută din aur galben - o tradiție a Familiei Regale, încă din 1923. 

Nu se știe însă dacă Harry va alege să poarte un inel sau nu. Fratele său, prințul William, a evitat să aibă la nunta sa un inel, în timp ce tatăl său, prințul Charles, poartă o bandă de aur.

Fotografiile - realizate de un artist cu sânge albastru

Autorul imaginilor care vor face înconjurul lumii de sâmbătă va fi Alexi Lubomirski - același fotograf care le-a făcut și fotografiile de logodnă.

Alexi nu este străin de ceea ce înseamnă regalitate. El însuși este de viță nobilă, provenind dintr-o familie poloneză influentă care a primit titlul ereditar în secolul al XVII-lea.

Prinţul Harry şi Meghan Markle refuză cadourile. Ce le cer, în schimb, invitaţilor

Cât despre cadourile pe care ar urma să le primească viitorii miri, cei doi au le-au cerut tuturor invitaților să doneze mai degrabă bani către acțiuni umanitare, precum ajutorarea femeilor lipsite de apărare, a bolnavilor de SIDA, a oamenilor fără adăpost sau către forțele armate.

De altfel, pe pagina oficială a Casei Regale au fost deja puse la dispoziție informații despre metoda de a dona sume de bani, cât mai eficient. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Tot ce trebuie să ştii despre nunta regală