Antena Meniu Search
x

O activistă a mişcării Black Lives Matter a fost împuşcată în cap, la Londra

Sasha Johnson, o membră proeminentă a mişcării Black Lives Matter, se află în stare gravă după ce a fost împuşcată în cap, a anunţat partidul ei. 

de Redactia Observator

la 24.05.2021, 13:35

Sasha Johnson  este mama a doi copii şi o voce puternică care a luptat mereu pentru oamenii de culoare
Sasha Johnson este mama a doi copii şi o voce puternică care a luptat mereu pentru oamenii de culoare - Hepta / Zuma Press / Thabo Jaiyesimi

Partidul Preia Iniţiativa spune că aceasta se află la terapie intensivă după ce a fost "atacată brutal" în primele ore ale zilei de duminică. Atacul, care a avut loc în sudul Londrei, vine după numeroase ameninţări cu moartea la adresa activistei, scrie BBC.

Poliţia nu a confirmat identitatea ei, dar spune că în acest moment nu există dovezi că atacul ar fi fost ţintit. Ofiţerii spun că femeia de 27 de ani a fost dusă la un spital din sudul Londrei cu răni care îi pun viaţa în pericol şi au cerut ajutorul martorilor. Poliţia spune că nu sunt dovezi că incidentul armat a fost o comandă sau că ar fi primit ameninţări credibile cu moartea. 

Imarn Ayton, o prietenă, spune că Sasha Johnson era la o petrecere sau adunare de oameni când a fost rănită şi nu crede că ea trebuia să fie victima. "Din câte ştiu eu, incidentul este mai degrabă legat de războiul dintre găştile rivale, nu are legătură cu activismul ei", a spus Ayton. 

Cine este Sasha Johnson

Pe acelaşi subiect

Împuşcăturile au avut loc în apropierea unei case unde avea loc o petrecere şi mai mulţi oameni erau în zonă, spune poliţia, conform BBC. "Este un incident şocant care a lăsat o tânără cu răni foarte grave. Gândurile noastre merg către familia ei, în aceste momente dificile. Dacă aveţi informaţii cu privire la activităţi suspecte în zona Consort Road, duminică dimineaţa, contactaţi poliţia", a anunţat un detectiv.

Sasha Johnson, absolventă a Universităţii Oxford Brookes, a devenit o cunoscută activistă a mişcării Black Lives Matter în Marea Britanie şi este membră a conducerii Partidului Preia Iniţiativa. 

Într-un comunicat postat pe Instagram, partidul a anunţat că Johnson este mama a doi copii şi o voce puternică care a luptat mereu pentru oamenii de culoare împotriva injustiţiilor la care sunt supuşi.  

Un an de la uciderea lui George Floyd

Apropiaţi ai lui George Floyd - afroamericanul a cărui ucidere, la Minneapolis, a provocat o vastă contestare a violenţelor poliţiei şi discriminării rasiale în Statele Unite şi în întreaga lume - au comemorat un an de la uciderea acestuia, relatează Reuters.

George Floyd a fost ucis la 25 mai 2020, în timpul unei arestări, de către poliţistul alb Derek Chauvin, dat afară din poliţie şi găsit vinovat de uciderea afroamericanului prin asfixiere, pe gâtul căruia şi-a ţinut genunchiul timp de aproape nouă minute.

Familia lui George Floyd şi câteva sute de persoane au ieşit duminică în stradă, la Minneapolis, la unul dintre primele evenimente din Statele Unite în vederea comemorării unui an de la uciderea bărbatului de culoare de către poliţistul alb.

Aproximativ 1.500 de persoane au mărşăluit în metropola din nordul Statelor Unite şi s-au alăturat membrilor familiei Floyd şi rudelor altor afroamericani ucişi de poliţişti, relatează AFP.

Adunarea a început cu discursuri în faţa clădirii în care Derek Chauvin a fost găsit vinovat de acest omor, la 20 aprilie.

Fostul poliţist, în prezent încarcerat, urmază să-şi afle pedeapsa la 25 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O activistă a mişcării Black Lives Matter a fost împuşcată în cap, la Londra