Antena Meniu Search
x

Video O biserică din secolul al XIX-lea a apărut în mijlocul unui lac din Mexic, după 40 de ani de când a fost înghițită de ape

O biserică din secolul al XIX-lea, care a dispărut sub un lac mexican în urmă cu mai bine de 40 de ani, a apărut maiestuoasă în mijlocul apei şi aminteşte de efectele devastatoare ale secetei severe care a afectat întreaga regiune.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.05.2021, 17:02

O biserică din secolul al XIX-lea a apărut în mijlocul unui lac Mexic
O biserică din secolul al XIX-lea a apărut în mijlocul unui lac Mexic - IrapuatoTurismo

Biserica The Virgin of Dolores a dispărut în 1979 după construirea barajului Purísima. Biserica, construită la mijlocul secolului al XIX-lea, era inima comunității coloniale din El Zangarro, care odinioară găzduia rectoratul și registrul civil a ceea ce era atunci Vila Real de Mina de Guanajuato.

Biserica a fost inundată după ce în zonă s-a ridicat un baraj

Istoria comunității s-a încheiat în 1979, când președintele José López Portillo a ordonat construirea barajului Purisima, care a inundat 200 de hectare.

Locuitorii din El Zangarro au fost relocați în ținuturile din apropiere, unde au fondat o comunitate cu același nume, scrie mexiconewsdaily.com.

Biserica The Virgin of Dolores a reapărut în iulie anul trecut ca urmare a secetei. Peste 70% din țară a fost afectată de sezonul uscat prelungit, cu o lipsă de precipitații deosebit de acută în Guanajuato.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lipsa ploii din primul trimestru al anului 2021 a determinat-o pe șefa Comisiei Naționale a Apelor din Mexic, Blanca Jiménez Cisneros, să înceapă măsuri de economisire a apei.

Regiunea în care se află biserica istorică, printre cele mai afectate de secetă

Ea a declarat într-o conferință de presă din aprilie că Guanajuato, regiunea în care se află Biserica The Virgin of Dolores, se numără printre cele mai afectate zone din țară, alături de Guerrero, Michoacán și Oaxaca.

De asemenea, multe dintre barajele țării sunt sub capacitatea de 50%, în scădere cu 23% față de 2020, iar condițiile de secetă vor continua în 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O biserică din secolul al XIX-lea a apărut în mijlocul unui lac din Mexic, după 40 de ani de când a fost înghițită de ape