Antena Meniu Search
x

O canadiancă este obligată să plătească despăgubiri angajatorului, după ce a fost prinsă că trăgea de timp la munca remote

O femeie din Canada trebuie să plătească despăgubiri fostului angajator, după ce a tras de timp și a lipsit ore în șir de la program fără justificare, potrivit datelor furnizate de software-ul de monitorizare a angajaților, scrie The Guardian.

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 12:32

O canadiancă este obligată să plătească despăgubiri angajatorului, după ce a fost prinsă că trăgea de timp la muncă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Karlee Besse, o contabilă din Columbia Britanică, lucra remote când s-a trezit cu decizia de concediere. Femeia susține că a fost dată afară fără niciun motiv și a cerut compensații de 5.000 dolari canadieni.

Dar compania Reach CPA a transmis tribunalului că a înregistrat peste 50 de ore în care femeia „nu pare să fi îndeplinit sarcini legate de muncă”. Reprezentanții companiei au afirmat că au instalat un software de urmărire a angajaților, numit TimeCamp, pe laptopul de serviciu al lui Besse, după ce au constatat că femeia depășea deadline-urile stabilite.

Săptămâni mai târziu, compania a transmis că s-au „identificat discrepanțe între datele transmise pe foile ei de pontaj și datele software-ului”. Femeia s-a plâns instanței că programul companiei este foarte solicitant și se teme că acel software nu reușește să identifice corect timpul destinat muncii și timpul liber. Pe de altă parte, compania a demonstrate că TimeCamp face automat această distincție, separând datele destinate activităților legate de muncă, de cele în care device-ul este folosit pentru activități în timpul liber.  

Femeia a mai încercat să-i înduplece pe judecători, spunând că lucrează cu documente printate, însă angajatorii au demonstrat că acel program monitorizează inclusiv astfel de activități. De asemenea, au menționat că toate task-urile, indiferent că sunt făcute online sau offline trebuie introduse în software-ul companiei, ceea ce, în cazul lui Besse nu s-a întâmplat.

În cele din urmă, un judecător canadian a decis că fosta angajată trebuie să plătească companiei despăgubiri în valoare de aproape 3.000 de dolari canadieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » O canadiancă este obligată să plătească despăgubiri angajatorului, după ce a fost prinsă că trăgea de timp la munca remote