Meniu LIVE
Search
x

Video O celebră stradă din Kiev a fost transformată în pârtie de snowboard

Ninsoarea abundentă care s-a abătut asupra Capitalei Ucrainei în ultimele zile a transformat o celebră stradă din Kiev într-o veritabilă pârtie de snowboard.

De Ana Maria Ghiarasim la 12.02.2021, 23:04
  • Primăria orașului Kiev a închis școlile pentru a atenua traficul și le-a cerut locuitorilor să nu își folosească mașinile.
  • Stratul de zăpadă măsura, vineri, 45 de centimetri la Kiev.

La coborârea Andriïvsky, la poalele bisericii Sfântul Andrei, o capodoperă barocă din secolul al XVIII-lea, Alika Malonog face snowboard cu cei doi copii ai ei.

„Este cel mai bun lucru pe care îl pot face astăzi”, a declarat pentru AFP tânăra de 37 de ani, sculptor de profesie, care a schimbat ciocanul și dalta cu o salopetă albastră și ochelari de schi roșii, scrie AFP.

Alături de ea, fiul și fiica ei alunecă pe zăpadă care acoperă pavajul acestei străzi lungă de 750 de metri, o adevărată atracție pentru turiși în orice sezon.

"Grădinițele sunt închise și cel mic trebuie să rămână acasă. Deci nu pot merge să lucrez în atelier”, explică Alika Malonog. ”Dar pot face snowboard”, mai spune ea.

Stratul de zăpadă măsoară 45 de centimetri la Kiev

Stratul de zăpadă a ajuns la 45 de centimetri, a declarat vineri primăria orașului Kiev, care a închis școlile pentru a atenua traficul și le-a cerut locuitorilor să nu își folosească mașinile. 

Potrivit municipalității, 450 de pluguri de zăpadă și aproximativ 500 de angajați curățau străzile vineri.

Această ninsoare este fără precedent la Kiev încă din 2017, a declarat pentru AFP un oficial al serviciului meteorologic național, Vladyslav Bilyk. 

"Am pierdut deja obiceiul de a avea zăpadă iarna", a spus el, amintind că sezonul anterior a fost "neobișnuit de cald" și practic "fără zăpadă" din cauza "schimbărilor climatice".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O celebră stradă din Kiev a fost transformată în pârtie de snowboard

Breaking News

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO